Șeful grupului Samsung, Jay Y. Lee, va fi acuzat de dare de mită și deturnare de fonduri

Șeful grupului Samsung, Jay Y. Lee, va fi acuzat de dare de mită și deturnare de fonduri
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2017

Șeful grupului Samsung, Jay Y. Lee, arestat pe 17 februarie, și alți patru directori vor fi acuzați de dare de mită și deturnare de fonduri, în cadrul unui scandal politic care a dus la suspendarea președintelui, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Arestarea lui Lee a dat o nouă lovitură gigantului tehnologic din a patra mare economie asiatică, scrie News.ro.

Curtea Constituțională trebuie să ia luna viitoare o decizie referitoare la suspendarea președintelui Coreii de Sud de către Parlament, care, dacă va fi confirmată, va duce la prima înlăturare din funcție a unui președinte sud-coreean ales democratic.

”Cei cinci directori vor fi acuzați de dare de mită, deturnare de fonduri și ascunderea unor active în străinătate”, a declarat Lee Kyu-chul, purtător de cuvânt al unui procuror special care instrumentează cazul.

Lee va mai fi acuzat că a mințit sub jurământ în Parlament, a adăugat el.

Ceilalți directori care vor fi puși sub acuzare sunt vicepreședintele Samsung Group, Choi Gee-sung, președintele Chang Choong-ki, președintele Samsung Electronics, Park Sang-jin, și vicepreședintele executiv Hwang Sung-soo, a spus purtătorul de cuvânt.

Miliardarul Warren Buffett și-a mărit de peste două ori participația la Apple în 2017, la 18 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Miliardarul Warren Buffett și-a mărit de peste două ori participația la Apple în 2017, la 18 miliarde de dolari

Un purtător de cuvânt al Samsung Group a refuzat să comenteze acuzațiile.

Purtătorul de cuvânt Lee a spus că dosarul împotriva președintelui Park Geun-hye va fi înaintat unui procuror obișnuit, iar acesta rămâne suspect. Lee a semnalat că și alte conglomerate ar putea fi implicate în investigație.

Park Geun-hye a fost suspendată de Parlament în decembrie din funcția de președinte al Coreii de Sud,  în urma acuzațiilor că împreună cu prietena sa apropiată Choi Soon-sil a exercitat presiuni asupra unor mari companii, între care Samsung, pentru a oferi donații unor două fundații care susțineau inițiativele politice ale președintelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
jay y. lee