Șeful UiPath cu cifre record: Avem un avantaj chiar și în fața giganților ca Microsoft. Dacă aș fi fost capabil să visez atât de sus, aș fi fost considerat nebun. Vom lucra alături de roboți!

Șeful UiPath cu cifre record: Avem un avantaj chiar și în fața giganților ca Microsoft. Dacă aș fi fost capabil să visez atât de sus, aș fi fost considerat nebun. Vom lucra alături de roboți!
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 feb 2020

Inteligența artificială și adoptarea roboților la scară largă de către companii vor îmbunătăți calitatea vieții angajaților, consideră șeful UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, evaluat anul trecut la 7 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Vom lucra alături de roboți”, spune Daniel Dines, directorul general al UiPath și cofondatorul companiei.

Potrivit acestuia, automatizarea nu însemnă doar mai multă productivitate pentru companii, ci aduce și beneficii reale angajaților.

UiPath, creștere de 9 ori a veniturilor recurente în ultimii 2 ani. Dines: Anul trecut ne-a făcut să ne simțim umili, am plătit prețul pentru unele dintre greșeli. Acum adăugăm mai mult de 10 clienți pe zi CITEȘTE ȘI UiPath, creștere de 9 ori a veniturilor recurente în ultimii 2 ani. Dines: Anul trecut ne-a făcut să ne simțim umili, am plătit prețul pentru unele dintre greșeli. Acum adăugăm mai mult de 10 clienți pe zi

UiPath, devenită recent cea mai valoroasă companie din domeniul inteligenței artificiale (IA), sprijină ideea introducerii unui robot pentru fiecare persoană. Startup-ul produce tehnologie RPA (Robotic Process Automation) pentru întreprinderi, roboții săi fiind  programați să preia sarcinile repetitive ale angajaților.

Dines consideră că UiPath are un atu puternic în fața concurenților, chiar și raportat la nume mult mai mari, cum este cazul gigantului american Microsoft, intrat recent pe segmentul soluțiilor RPA.

“Avem un avantaj tehnologic major (…) Microsoft nu este la fel de interesată de tehnologia RPA”, a precizat Dines într-o conferință pe tema rezultatelor UiPath pe 2019.

UiPath a încheiat anul trecut cu venituri recurente de 360 milioane de dolari, față de venituri de sub 200 milioane de dolari în 2018. Comparativ cu 2017, veniturile companiei au crescut de 9 ori în 2019.

Cofondatorul UiPath s-a arătat încântat de performanțele financiare, pe care spune că nu le-ar fi putut anticipa la momentul înființării companiei, în urmă cu mai puțin de cinci ani.

“Dacă aș fi fost capabil să visez atât de sus, aș fi fost [considerat] nebun”, a glumit Dines.

UiPath a fost evaluată anul trecut la 7 miliarde de dolari, după ce a obținut o finanțare de 568 milioane de dolari de la un grup de la investitori noi și existenți, printre care divizia de investiții a Google, CapitalG.

În total, startup-ul a atras aproximativ 1 miliard de dolari de la înființare și până în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
daniel dines
inteligenta artificiala
roboti
calitatea vietii angajatilor
automatizare