(Și) Google lucrează la o cască de realitate augmentată

(Și) Google lucrează la o cască de realitate augmentată
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 ian 2022

Sub numele de cod ​​Project Iris se ascunde un proiect top secret, în cadrul căruia Google își dezvolta propria cască de AR, prin care vrea să concureze cu Meta și, foarte probabil, Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pentru că Apple lucrează la o cască de AR, Google a decis, ca și în alte cazuri, că ar fi bine să facă același lucru. Astfel, conform unor surse anonime citate de The Verge, Google a început să lucreze la propria cască de AR.

Însă, spre deosebire de Apple, care este la câteva luni distanță de lansarea pe piață, sau de Meta, care are deja mai multe căști pe piață, proiectul Google este abia la început.

UE pregătește noi norme privind cipurile și țintește cvadruplarea producției CITEȘTE ȘI UE pregătește noi norme privind cipurile și țintește cvadruplarea producției

Din câte se pare, Google vrea să dezvolte o cască autonomă, care nu va fi legată la un smartphone sau PC, pentru a o ajuta cu procesarea. În schimb, nu este exclus să existe o legătură cloud, pentru ca cel puțin parte din sarcini să fie rezolvate pe serverele companiei.

Sistemul de operare ar putea fi o versiune modificată de Android, iar chipset-ul căștii va fi unul dezvoltat intern. Din dotare nu vor lipsi nici camerele care vor urmări mișcările, însă numărul și abilitățile acestora rămân, deocamdată, necunoscute.

Din câte se pare, Google țintește anul 2024 pentru lansarea căștii de AR.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
realitate augmenată
cască