Snap nu va mai promova postările președintelui Donald Trump pe platforma Snapchat

Snap nu va mai promova postările președintelui Donald Trump pe platforma Snapchat
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2020

Snap a anunțat miercuri că nu va mai promova postările președintelui Donald Trump în cadrul funcției Discover a platformei Snapchat, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Snap au scăzut cu peste 2% în urma informației, scrie News.ro.

Piața PC-urilor este așteptată să scadă cu 7% în 2020 CITEȘTE ȘI Piața PC-urilor este așteptată să scadă cu 7% în 2020

”Nu vom amplifica vocile care incită la violența rasială și la nedreptate, oferindu-le promovare gratuită pe Discover”, a anunțat compania într-un comunicat.

”Violența rasială și nedreptatea nu își au locul în societatea noastră și suntem alături de toți cei care doresc pace, dragoste, egalitate și dreptate în America”, potrivit Snap.

Decizia Snap surbine la o săptămână după ce Trump a recurs la Twitter și Facebook pentru a răspunde demonstrațiilor declanșate după moartea lui George Floyd, afirmând că ”atunci când încep jafurile încep și împușcăturile”.

”Pur și simplu nu putem promova conturi în America care aparțin unor oameni care incită la violență rasială, indiferent dacă o fac pe sau în afara platformei”, a afirmat directorul general al Snap, Evan Spiegel.

Excluderea lui Trump de pe Discover nu îl exclude complet de pe platforma Snapchat. Contul președintelui rămâne activ și public, ceea ce înseamnă că cei care doresc să urmărească contul președintelui pot să o facă în continuare și îi vor vedea postările.

Săptămâna trecută, Twitter a început să modereze postările președintelui și a marcat un tweet referitor la jafuri și împușcături, afirmând că încalcă politica Twitter referitoare la ”glorificarea violenței”.

În schimb Facebook nu a făcut nimic pentru a modera postările lui Donald Trump.

Președintele a negat că a intenționat să incite la violență.

viewscnt
Afla mai multe despre
snapchat
donald trump