Sony anunță senzorul de imagine cu cea mai mare rezoluție din lume, pentru camerele video ale smartphone-urilor

Sony anunță senzorul de imagine cu cea mai mare rezoluție din lume, pentru camerele video ale smartphone-urilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2018

Divizia de smartphone-uri a Sony continuă să înregistreze performanțe neimpresionante, dar compania rămâne lider de piață în ceea ce privește senzorii de imagine. Cel mai recent proiect, senzorul IMX586, promite să ofere un salt în calitatea imaginii, prin îmbunătățirea semnificativă a rezoluției la 48 de megapixeli (8.000x6.000), despre care Sony susține că va fi cea mai ridicată din industria de profil, relatează site-ul The Verge.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Calitatea imaginii nu are legătură doar cu megapixelii, asta poate fi contraproductiv, întrucât pixelii mai mici provoacă o luminozitate și colorare neuniformă a imaginii (noisy photo). Pixelii de 0,8 microni utilizați în acest senzor vor fi cei mai mici de pe piață, de fapt. Dar Sony afirmă că va rezolva această problemă utilizând un mozaic de filtre Bayer pentru culori și prin utilizarea de către fiecare pixel a semnalelor provenite de la patru pixeli adiacenți, care sporesc sensibilitatea la lumină până la echivalentul unei imagini de 12 megapixeli captată cu pixeli de 1,6 microni, scrie News.ro.

Telefoane pornind de la modelul 808 Pure View al Nokia din 2012 și până la modelul Huawei P0 Pro din acest an au experimentat tehnici similare pentru senzorii cu ccel puțin 40 de megapixeli, dar IMX586 ar putea fi principala soluție.

Wi-Fi gratuit în București - proiect al Primăriei pentru îndeplinirea obiectivelor din Strategia națională privind Agenda Digitală pentru România 2020 CITEȘTE ȘI Wi-Fi gratuit în București - proiect al Primăriei pentru îndeplinirea obiectivelor din Strategia națională privind Agenda Digitală pentru România 2020

Sony menține dimensiunea la o diagonală de 8 mm, ceea ce însemană că nu va fi nevoie de un spațiu uriaș pentru camera video, cu toate că lentilele din fața senzorului vor avea un rol important în capacitatea camerei de a crea o imagine.

Atenția este concentrată și pe producerea unor imagini utilizabile de 48 de megapixeli în loc de micșorarea implică a imaginii. Acest lucru nu va fi folositor pentru fotografiile obișnuite, dar va permite un zoom digital mai bun.

Senzorul IMX586 ar urma să fie inclus în smartphone-uri începând de anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
smartphone