Spotify forțează nota cu podcast-urile

Spotify forțează nota cu podcast-urile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 dec 2019

Serviciul suedez de streaming audio începe să afișeze podcast-uri și utilizatorilor care nu sunt pasionați de acest tip de conținut.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Spotify a decis să forțeze și mai mult promovarea podcast-urilor, după toate modificările pe care le-a făcut în ultimul an pentru a susține formatul. Acum, inclusiv utilizatorii care nu au ascultat vreodată un podcast vor primi recomandări.

Utilizatorii care nu au mai ascultat podcast-uri vor fi întâmpinați de Spotify cu o secțiunea intitulată "Get podcasts for you". Aici vor fi încurajați să selecteze câteva domenii de interes. Pe baza acestor domenii vor fi făcute recomandări.

Noua abordare vizează utilizatorii versiunii gratuite dintr-un număr limitat de țări dintre care lipsește, deocamdată, România.

Netflix va difuza un documentar despre Spotify CITEȘTE ȘI Netflix va difuza un documentar despre Spotify

Alegerea versiunii gratuite de Spotify pentru promovarea mai agresivă a podcast-urilor are sens pentru compania suedeză. Versiunea gratuită este monetizată prin reclame, iar Spotify vrea să folosească motivația veniturilor de publicitate pentru a atrage cât mai mulți creatori de podcast-uri.

Conform unui studiu IAB de anul trecut, doar în Statele Unite veniturile generate de podcast-uri vor ajunge în 2020 la 659 milioane de dolari.

Spotify a făcut multe eforturi în acest sens în ultimii ani, de la cumpărarea mai multor platforme de podcast-uri, printre care Anchor și Gimlet Media, până la numeroase optimizări în cadrul aplicației menite să promoveze acest tip de conținut.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
podcast