Stanciu, eMag: Valoarea totală a comenzilor ar putea depăși 250 milioane lei

Stanciu, eMag: Valoarea totală a comenzilor ar putea depăși 250 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2016

Valoarea totală a comenzilor înregistrate de cel mai mare retailer online din România, eMag, ar putea depăși, de Black Friday, 250 de milioane de lei (55,4 milioane euro), cu peste 25% mai mult decât anul trecut, iar numărul mare de comenzi făcute de pe mobil a fost cauza principală a blocării site-ului în această dimineață, a declarat, vineri, pentru News.ro, directorul general al eMag, Iulian Stanciu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Estimam inițial un avans de 25% al vânzărilor, la 250 milioane lei, față de anul trecut, dar cred că va fi mai mare. Foarte mulți cumpărători au făcut comenzi de pe mobil, aceasta fiind cauza principală pentru care am avut probleme în această dimineață”, a declarat Stanciu.

Vânzările eMag sunt în prezent de 168 milioane lei (37,2 milioane euro). În cursul dimineții, site-ul a fost blocat din cauza numărului mare de vizitatori simultan, care a depășit 450.000.

Site-ul a înregistrat, până la ora 11:07, aproape 1,5 milioane de vizite, 67% dintre ele fiind făcute de pe dispozitive mobile. Au fost vândute lingouri cu o greutate totală de peste 9,7 kilograme și 29 de bijuterii cu diamante.

Printre cele mai vândute produse au fost televizoarele, peste 18.300, parfumurile, peste 13.700, frigiderele, peste 7.300, electrocasnicele mici, peste 36.600, produse pentru casă, peste 64.000, componente PC și periferice, peste 27.000.

Valoarea totală a comenzilor eMag de Black Friday se apropie de 167 de milioane de lei. Au fost vândute lingouri cu o greutate de 9,3 kilograme de aur CITEȘTE ȘI Valoarea totală a comenzilor eMag de Black Friday se apropie de 167 de milioane de lei. Au fost vândute lingouri cu o greutate de 9,3 kilograme de aur

Black Friday este ziua care urmează Zilei Recunoștinței în Statele Unite și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun.

Comercianții români au preluat acestă sărbătoare, dar unii retaileri anunță reduceri și înainte sau după ziua evenimentului. Cele mai mari companii care oferă reduceri cu ocazia Black Friday în România sunt eMag.ro, evoMag, Elefant.ro, Flanco, Ikea sau Carrefour.

Mai multe site-uri au fost blocate vineri dimineață din cauza traficului intens.

viewscnt
Afla mai multe despre
stanciu
emag
black friday 2016