Statele Unite au revocat licența de funcționare a companiei China Telecom

Statele Unite au revocat licența de funcționare a companiei China Telecom
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2021

Statele Unite au revocat licența de funcționare a companiei China Telecom în țară, argumentând prin îngrijorările în legătură cu securitatea națională. Comisia federală americană pentru comunicații a transmis că proprietatea și controlul Beijingului asupra companiei îi conferă acestuia posibilitatea de spionaj împotriva Statelor Unite, potrivit BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

China Telecom are 60 de zile să se conformeze măsurii, conform Hotnews.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Compania și-a descris anterior operațiunile în Statele Unite drept mărunte, dar decizia de a încheia prezența companiei în țară este forte semnificativă.

Dat fiind protestul Beijingului referitor la comportamentul față de altă firmă de telecomunicații, Huawei, această situație recentă are potențialul de a afecta suplimentar relațiile.

China Telecom a declarat că este dezamăgită de decizie și că va analiza toate opțiunile valabile.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

la începutul lunii iunie, Joe Biden, a extins, prin ordin executiv, lista neagră a companiilor chineze care nu pot beneficia de investițiile SUA din cauza legăturilor suspectate cu armata chineză, o listă care a fost pusă în aplicare sub administrația Trump, potrivit AFP.

Această listă include grupuri mari de construcții, telecomunicații și tehnologie, precum producătorul de telefoane Huawei, gigantul petrolier CNOOC, China Railway Construction, China Mobile, China Telecom și chiar compania de supraveghere video Hikvision.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
china telecom