Studioul local de gaming Amber, cu afaceri de 4 mil. euro în 2015, se extinde

Studioul local de gaming Amber, cu afaceri de 4 mil. euro în 2015, se extinde
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2016

Divizia de creație a Amber Studio, unul dintre cele mai mari studio-uri de gaming independente din România, unde se lucrează la crearea și dezvoltarea de IP-uri de la zero, va deveni un studio de sine stătător, numit Lorraine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Înființarea unei noi companii a venit în urma nevoii Amber de a se concentra exclusiv pe oferirea de servicii creative premium, în timp ce Lorraine va avea ca rol dezvoltarea de IP-uri originale. Astfel, titluri precum Link Twin, vor fi realizate în cadrul noului studiou.-un studio de sine stătător”, informează compania, scrie News.ro.

Studioul românesc, care a lucrat la jocuri precum Cinderella Free Fall, Little Leader, Star Wars Rebels sau The Martian, a încheiat 2015 cu o cotă de afaceri de 19,6 milioane lei, în creștere cu peste 135% față de 2014, și un număr de 200 de angajați.

Amber a devenit astfel cel mai mare studio independent din România într-o industrie cu o cifră de afaceri anuală de aproximativ jumătate de miliard de euro.

”Un nou proiect capătă formă în cadrul Amber și, în curand, autonomie. Este o decizie de business corectă, pe măsura creșterii exponențiale pe care a avut-o Amber în ultimul timp, atât în ceea ce privește activitățile cât și oamenii. Vrem ca oamenii noștri să iasă în prim plan, le încurajăm ideile și inițiativele și, pentru ei, avem determinarea de a lua astfel de decizii cum este crearea unei noi organizații", a declarant directorul general al Amber Studio, Dragoș Hâncu.

Guvernul și IBM pregătesc înființarea unui centru de inovare pentru tehnologiile cognitive CITEȘTE ȘI Guvernul și IBM pregătesc înființarea unui centru de inovare pentru tehnologiile cognitive

Cei de la Amber au pus la începutul anului și bazele Carbon, primul incubator de jocuri ce caută să ajute dezvoltatori din acest spațiu al Europei, plecând de la o realitate a pieței conform căreia, pentru a crește industria, trebuie ca studiourile independente să se dezvolte la rândul lor.

"Ideea Carbon a fost gândită de către oameni ai Amber iar studioul a susținut-o, transformând-o într-o companie de sine stătătoare și care, în doar câteva luni de la lansare, are sub contract deja două titluri și este în negociere cu alte companii independente din Europa Centrală și de Est", precizează Dragoș Hâncu.

Amber Studio a fost lansat în urmă cu trei ani, iar pilonii de servicii creative premium - Deployment și QA - , reprezintă core businessul companiei. Dar studioul investește și în departamentul de creație, obiectivul fiind de a dezvolta proiecte proprii în viitorul apropiat.

viewscnt
Afla mai multe despre
amber studio
gaming