Telefonul lui Jeff Bezos a fost “spart” printr-un mesaj trimis pe WhatsApp de pe telefonul prințului Arabiei Saudite

Telefonul lui Jeff Bezos a fost “spart” printr-un mesaj trimis pe WhatsApp de pe telefonul prințului Arabiei Saudite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 ian 2020

Șeful Amazon a căzut victimă hackerilor în urma unui clip video primit pe WhatsApp de pe numărul prințului saudit Mohammed bin Salman.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Publicația britanică The Guardian a publicat o investigație cu multe aspecte interesante, despre un atacat informatic care l-a avut ca victimă pe celebrul magnat american Jeff Bezos.

În mai 2018, Bezos a primit un video pe WhatsApp din partea prințului Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, cu care ținea legătura în acest fel.

Așa cum a arătat și analiza criminalistică ulterioară, clipul în cauză conținea un malware construit special pentru a copia date de pe telefonul pe care a fost trimis.

Amazon lucrează la un sistem de plată cu palma CITEȘTE ȘI Amazon lucrează la un sistem de plată cu palma

Nu se știe exact ce date au fost extrase de pe telefonul lui Jeff Bezos, însă este clar că au fost copiate mari cantități de informații.

La fel, nu se știe dacă atacul a fost inițiat chiar de pe telefonul prințului Saudit sau doar de hackeri care au reușit să-i fure numărul. Este destul de greu de crezut că, dacă ar fi dat ordin pentru un astfel de atac, prințul și-ar fi folosit propriul număr.

Există însă o serie de coincidențe care ar putea sau nu să fie relevante în acest caz. Atacul asupra lui Jeff Bezos a avut loc cu 5 luni înaintea asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, unul dintre criticii Guvernului saudit.

Jamal Khashoggi scria pentru Washington Post, publicație care este deținută de Jeff Bezos.

Câteva luni mai târziu, au ajuns în presă convorbiri și imagini trimise de Bezos amantei sale, fosta prezentatoare TV Lauren Sanchez.

După acest incident, șeful securității de la Amazon, Gavin de Becker, spunea că investigațiile companiei au arătat cu un mare nivel de siguranță că saudiții au avut acces la telefonului lui Jeff Bezos.

Bezos are și în prezent interese de afaceri în Arabia Saudită, unde plănuiește să-și extindă serviciile de comerț electronic și centrele de date AWS.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
jeff bezos