Telekom Romania investește 100.000 euro în accelerarea a 10 start-up-uri românești, într-un proiect derulat în parteneriat cu hub-ul WeLoveDigital

Telekom Romania investește 100.000 euro în accelerarea a 10 start-up-uri românești, într-un proiect derulat în parteneriat cu hub-ul WeLoveDigital
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2018

Telekom Romania investește 100.000 de euro în accelerarea a 10 start-up-uri românești, în cadrul programului WeAccelerate, un nou proiect menit să încurajeze digitalizarea antreprenoriatului românesc. Proiectul se va derula în parteneriat cu hub-ul WeLoveDigital.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Zece start-up-uri, selectate în urma unei analize de business minuțioase, vor primi finanțare și beneficii constând în spațiu de lucru, mentorat și promovare gratuite, pe o perioadă de șase luni. Competiția vizează start-up-uri din toate domeniile de business, care au depăsit stadiul de prototip și au generat venituri de minim 1.000 lei. Un participant poate înscrie mai multe start-up-uri in competiție, cu condiția ca acestea să fie constituite în societăți juridice distincte.

Cei 100.000 de euro vor fi direcționați către cele 10 start-up-uri care vor ajunge în finala competiției. Astfel, fiecare start-up selectat va beneficia de investiții în valoare de 10.000 de euro, alocați astfel: susținere financiară în valoare de 6.000 de euro, șase luni de chirie subvenționată în cadrul hub-ului WeLoveDigital aflat în București, 60 de ore de mentorat și consultanță în domeniul promovării online precum și campanii de promovare în mediul online.

WeAccelerate este prima inițiativă dintr-o serie de astfel de proiecte derulate de Telekom, menite să sărbătorească fiecare 100.000 de antreprenori eliberați cu portofoliul Freedom.

„Ne-am gândit la un mod inedit de a contribui la creșterea ecosistemului antreprenorial și managerial, oferind în același timp suport financiar și sprijin pentru acumularea de noi cunoștințe de business. La finalul acestui proiect, ne dorim ca economia românească să integreze zece companii inovatoare, mai puternice și mai pregatite, cu șanse reale de dezvoltare. Acesta este modul prin care Telekom Romania dorește să le mulțumească tuturor clienților care au ales serviciile din portofoliul Freedom. De la lansarea acestora, sub umbrela #BUSINESSLIBER, am depășit pragul de 100.000 de antreprenori „eliberați” cu portofoliul Freedom, care au ales, astfel, libertatea și flexibilitatea în comunicare”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial Segment Business, Telekom Romania.

Una dintre oportunitățile oferite prin acest program este accesul pe care antreprenorii îl vor avea la mentori cu o experiență remarcabilă în business, printre care se numără: Radu Ionescu (COO Dentus Aegis Network), Marian Șeitan (Director General Grupul Mediapost Hit Mail), Peter Barta (Angel Investor), Marius Ghenea (Partener 3TS Capital), Orlando Nicoară (Fondator WeLoveDigital), Radu Apostolescu (Fondator eMag).

În plus, prin parteneriatul cu hub-ul WeLoveDigital, cele zece start-up-uri finaliste vor beneficia de un spațiu neconvențional de lucru în care antreprenorii au șansa să interacționeze în fiecare zi cu oameni care se confruntă cu provocări similare. Astfel, start-up-urile selectate vor avea un mediu de lucru în care să găsească suport și reale oportunități de business.

Start-up-urile care doresc să beneficieze de avantajele oferite prin programul WeAccelerate se pot înscrie în competiție în perioada: 23 mai – 30 septembrie 2018, completând formularul postat pe pagina web dedicată -  www.weaccelerate.ro  - unde pot găsi informații complete legate de condiții de eligibilitate, mecanism de selecție, calendar și noutăți despre evoluția proiectului.

Selecția se va realiza în trei etape. În prima etapă, desfășurată între 23 mai și 30 septembrie 2018, participanții trebuie să acceseze pagina campaniei și să completeze integral formularul de înscriere în competiție. Toate proiectele înscrise vor merge în a doua etapă- preselecția, care va avea loc între 1–30 octombrie 2018. Proiectele vor fi analizate de un juriu format din mentorii implicați in program, iar la finalul acestei etape vor fi desemnate 25 de start-up-uri semi-finaliste. A treia etapă- selecția finală, se va desfășura între 1-10 noiembrie, interval în care fiecare dintre cei 25 de candidați își va susține proiectul în fața juriului.

Cei 10 câstigători vor fi anunțați pe 10 noiembrie 2018 pe site-ul competiției, iar în cadrul unei gale care va avea loc tot în luna noiembrie 2018, vor fi invitați să îi prezinte proiectele și obiectivele propuse în cele 6 luni de mentorat prin programul WeAccelerate. După desemnarea câștigătorilor urmează perioada de incubare care se va derula pe parcursul a șase luni, în intervalul 4 februarie – 2 august 2019.

Telekom Romania a introdus noile abonamente Freedom prin campania #BUSINESSLIBER, lansată în octombrie 2017, care au adus, în premieră pentru segmentul de business, internet nelimitat 4G, voce și mesaje nelimitate, de la 5 euro pe lună. #BUSINESSLIBER a schimbat radical serviciile oferite antreprenorilor, prin eliminarea, în premieră pe piața serviciilor de comunicații din România, a perioadei minime contractuale și a taxei de reziliere.

Telekom Romania oferă servicii de telecomunicații fixe și mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii. Compania este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România. Telekom aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom romania
weaccelerate
welovedigital
start-up