Tim Cook: Suntem interesați și investim deja în tehnologii de realitate augmentată

Tim Cook: Suntem interesați și investim deja în tehnologii de realitate augmentată
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 iul 2016

Succesul Pokemon Go nu a rămas fără ecou, șeful Apple, Tim Cook, declarând că domeniul realității augmentate este de mare interes pentru compania pe care o reprezintă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul conferinței care a însoțit prezentarea rezultatelor financiare din ultimul trimestru, în afară de a da socoteală pentru scăderea profitului, șeful Apple a făcut referiri și planurile de viitor ale companiei, una dintre cele mai interesante dintre acestea fiind legată de domeniul realității augmentate.

Realitatea augmentată (AR) definește rezultatul suprapunerii unei imagini generate pe calculator sau a unor informații peste obiecte sau imagini din lumea reală.

Cele mai interesante aplicații ale acesteia constau în afișarea de informații utile, eventual transferate de pe internet, peste elemente reale. Spre exemplu, cu o aplicație de mapare utilizatorul poate îndrepta telefonul către o clădire pentru a obține informații despre aceasta direct pe ecranul telefonului.

Pokemon Go Pay Your Taxes! CITEȘTE ȘI Pokemon Go Pay Your Taxes!

AR-ul nu este nici de departe o tehnologie nouă. De ani buni există aplicații care o folosesc, însă impactul acestora a fost insignifiant față de fenomenul care a devenit Pokemon Go. Se dovedește încă o dată, că aplicațiile simpliste și, pe alocuri, ridicole, au cea mai bună priză la oameni și contribuie mai mult la popularizarea unei tehnologii, decât aplicații practice complexe.

Pokemon este doar scânteia de care AR-ul avea nevoie pentru a străluci și, mai mult ca sigur, vom asista în viitorul apropiat la o mulțime de clone și diverse alte tipuri de aplicații care vor folosi, într-un fel sau altul, principii de realitate augmentată.

Ca o companie tehnologie care este așteptată să dea mereu tonul, Apple nu poate lăsa ca oportunitatea pe care AR-ul o reprezintă să treacă pe lângă ea. În mai multe cuvinte, exact asta a spus și Tim Cook cu ocazia prezentării rezultatelor financiare din ultimul trimestru.

”Am investit în AR și continuăm să o facem. Credem că este un lucru grozav pentru utilizatori și o bună oportunitate pentru noi. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne asigurăm că produsele noastre merg bine cu aplicații create de alți dezvoltatori, precum Pokemon Go.”

Sunt două chestiuni care pot fi comentate în legătură cu declarația lui Tim Cook.

În primul rând, Apple nu are nimic concret în acest sens, iar aplicațiile și jocurile de AR merg pe iPhone, ca și pe telefoanele cu Android, pentru că dezvoltatorii au grijă ca acest lucru să fie posibil.

În al doilea rând, Pokemon vine la ”Pocket Monsters” și se pronunță ”Po-kay-mon”, nu ”Poké-man”.

viewscnt
Afla mai multe despre
tim cook
apple
realitate augmentat
pokemon go