Toate dispozitivele Apple vor folosi autentificarea facială în următorii ani

Toate dispozitivele Apple vor folosi autentificarea facială în următorii ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 iul 2021

Apple va implementa sistemul de autentificare facială Face ID pe toate telefoanele, tabletele și PC-urile sale, urmând ca acesta să înlocuiască sau să suplimenteze scanarea amprentei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sunt mai bine de trei ani de când Apple a lansat iPhone X, primul dispozitiv al companiei americane ce a beneficia de scanarea 3D a feței, într-un sistem numit Face ID.

Apple nu s-a grăbit să-și doteze toate produsele cu Face ID. Fiind o facilitate considerată premium, aceasta a fost păstrată pentru cele mai scumpe modele de iPhone și, mai recent, pentru cele mai scumpe iPad-uri.

OnePlus lansează smartphone-ul Nord 2 5G, un mid-range cu preț atractiv CITEȘTE ȘI OnePlus lansează smartphone-ul Nord 2 5G, un mid-range cu preț atractiv

Acest lucru se va schimba, iar Apple va implementa sistemul Face ID pe toate smartphone-urile, tabletele și PC-urile pe care le va vinde. Conform Bloomberg, acest lucru se va întâmpla pe parcursul următorilor doi ani.

Asta în ciuda faptului că iPhone-urile ce vor fi lansate anul acesta vor folosi, din nou, Touch ID pentru suplimentarea securității și pentru a face mai convenientă deblocarea telefonului când utilizatorul poartă mască, deoarece Face ID nu funcționează în acest caz.

Conform surselor Bloomberg, Apple lucrează și la integrarea sistemului Face ID în ecran. Asta va elimina nevoia bretonului care poate fi văzut în prezent la modelele actuale, deasupra ecranului.

Până atunci, anul acesta, Apple va îngusta bretonul care găzduiește sistemul Face ID. iPhone-urile care vor fi lansate în toamnă vor avea un breton ceva mai subțire decât modele de până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad
mac
face id