Tranzacție: Compania americană Brillio, printre marii furnizori de tehnologii în domeniul digital, preia o companie fondată de 2 români, având clienți Facebook, Pizza Hut, McDonald’s, și intră în România

Tranzacție: Compania americană Brillio, printre marii furnizori de tehnologii în domeniul digital, preia o companie fondată de 2 români, având clienți Facebook, Pizza Hut, McDonald’s, și intră în România

Cătălin Iuga (S) și Daniel Herdean. Sursa foto: cognetik.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 iul 2020

Cognetik, companie de analiză și știință a datelor fondată în SUA de doi români și un american, cu birouri și în România, a fost achiziționată de rivalul mai mare Brillio, printre principalii furnizori de tehnologii și consultanță în domeniul digital, intrat anul trecut în portofoliul fondului american de private equity Bain Capital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Înființată în 2013 de Daniel Herdean, Cătălin Iuga și Matt Alexander, Cognetik furnizează servicii de analiză date, optimizare și de știință a datelor clienților din întreaga lume, printre care Facebook, Pizza Hut și McDonald’s.

Compania are sediul central la Cary, în Carolina de Nord, și birouri în SUA, China și România, ultimele situate în Oradea și Cluj-Napoca. Subsidiara din România a raportat afaceri de 4,07 milioane lei în 2018, ultimul an raportat, și un profit net de aproximativ 120.000 lei.

Dedeman finalizează achiziția The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești CITEȘTE ȘI Dedeman finalizează achiziția The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești

Achiziția Cognetik consolidează poziția Brillio pe segmentul de analiză de date și extinde prezența companiei pe piața europeană.

Cu sediul în regiunea Silicon Valley, Brillio furnizează consultanță și servicii de analiză de date companiilor mari, având peste 1.500 de angajați și birouri în SUA, Canada, Marea Britanie și India.

Compania este controlată de fondul american de private equity Bain Capital, care a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni în ianuarie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
cognetik
daniel herdean
catalin iuga
brillio
tranzactie
analiza date
analiza digitala
tehnologii digitale