Twitter a suspendat două conturi legate de cei 12 spioni ruși acuzați de Mueller

Twitter a suspendat două conturi legate de cei 12 spioni ruși acuzați de Mueller
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2018

Serviciul de social media Twitter a suspendat sâmbătă două conturi legate de cei 12 ruși acuzați de procurorul special Robert Mueller că s-au amestecat în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vineri, cei 12 agenți ai serviciilor secrete ruse au fost puși sub acuzare pentru că au spart și au făcut publice ilegal e-mail-urile unor politicieni democrați în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2016, scrie News.ro.

Twitter a anunțat că a suspendat conturile @DCLeaks_ și @Guccifer_2, care erau amintite în rechizitoriu.

TOP România are al 5-lea cel mai rapid internet din lume. Salt spectaculos față de anul trecut CITEȘTE ȘI TOP România are al 5-lea cel mai rapid internet din lume. Salt spectaculos față de anul trecut

Acuzarea susține că, începând cu iunie 2016, spionii au dezvăluit zeci de mii de e-mail-uri și documente furate „folosindu-se de nume online fictive, inclusiv @DCLeaks_ și @Guccifer_2”.

Într-un comunicat citat de Reuters, Twitter a transmis: „Conturile au fost suspendate pentru că aveau legătură cu o rețea de conturi suspendate anterior pentru că au operat încălcând regulile noastre”.

Este pentru prima dată când Mueller acuză guvernul rus de amestec în alegerile prezidențiale. Kremlinul a negat orice implicare.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter