Twitter lansează un flux pentru conținutul video inspirat de la TikTok

Twitter lansează un flux pentru conținutul video inspirat de la TikTok
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 oct 2022

Clipurile video vor fi putea fi vizualizate pe Twitter în mod full screen și cu scroll vertical, la fel ca pe TikTok și toate celelalte platforme sociale care au copiat această facilitate.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Twitter copiază abordarea Facebook pentru conținutul video, care la rândul ei, s-a inspirat de la TikTok. Când utilizatorul va deschide un clip video descoperit în feed-ul obișnuit, va fi dus într-o secțiune în care putea naviga pe verticală pentru a descoperi clipuri similare.

Mutarea utilizatorului din feed-ul principal într-o secțiune dedicată conținutului video este o idee pe care Facebook o folosește de mai mult timp pentru a duce cât mai mulți utilizatori în Watch, propria secțiune de video.

Google închide serviciul de streaming pentru jocuri Stadia, din cauza interesului scăzut la utilizatorilor CITEȘTE ȘI Google închide serviciul de streaming pentru jocuri Stadia, din cauza interesului scăzut la utilizatorilor

Vizualizarea pe tot ecranul cu derulare verticală este, însă, abordarea pe care multe alte produse, inclusiv Twitter, acum, au preluat-o de la TikTok.

Noua abordarea va fi disponibilă în cadrul aplicației de iPhone în zilele următoare. Aceasta va ajunge, eventual, și pe Android, însă, nu se știe deocamdată când.

Totodată, Twitter a lansat un carusel dedicat conținutului video în secțiunea Explore. Sub titulatura “Videos for you” utilizatorii vor descoperi clipuri video populare alese special pentru utilizator de algoritm.

Twitter a început să testeze funcții pentru video inspirate de la TikTok încă din decembrie 2021, însă, s-a mișcat destul de greu, iar acestea încep abia acum să apară în aplicație.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
video
tiktok