Twitter renunță la aplicația pentru dispozitive mobile Vine

Twitter renunță la aplicația pentru dispozitive mobile Vine

Sursa foto: Dragan Zdravkovic | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2016

Compania Twitter Inc a anunțat, miercuri, că va renunța la aplicația pentru dispozitive mobile Vine, dedicată distribuirii de materiale video, în contextul în care reduce cu 9% forța de muncă la nivel mondial pentru a diminua costurile, după ce creșterea veniturilor a încetinit puternic în trimestrul al treilea, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura de renunțare la aplicație vine după o încercare eșuată de a vinde Twitter, în timp ce rețeaua de socializare se luptă cu o stagnare a numărului de utilizatori și o competiție crescândă a altor platforme de socializare, scrie News.ro.

Într-un mesaj comun publicat pe platforma de blogging Medium, Twitter și Vine au transmis că site-ul Vine va rămâne activ, chiar și după ce se va renunța la aplicația pentru dispozitive mobile, astfel încât utilizatorii să aibă șansa să își descarce și să își salveze material video.

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat, pentru Reuters, că aplicația se va închide în următoarele luni, fără a specifica o dată.

Twitter a lansat Vine în ianuarie 2013, astfel încât uttilizatorii să poată distribui material video scurte, de 6 secunde sau mai puțin. Serviciul a fost popular între membrii platformei de microblogging și a lansat câteva așa-numite ”staruri Vine”, atrâgând milioane de fani.

Utilizatorii Twitter au reacționat la vestea închiderii Vine, care a devenit unul dintre cele mai populare subiecte din platformă, în Statele Unite ale Americii, cu aproximativ 1,64 de milioane de mesaje publicate.

”RIP Vine. Ai plecat prea devreme”, ”Vine reprezintă un sfert din viața mea. Sunt atât de supărat”, au scris doi utilizatori.

Rezultatele Alphabet, compania mamă a Google, au depășit așteptările în T3, datorită veniturilor din publicitate CITEȘTE ȘI Rezultatele Alphabet, compania mamă a Google, au depășit așteptările în T3, datorită veniturilor din publicitate

Pe de altă parte, alți utilizatori au considerat că închiderea Vine era inevitabilă.

”Cu toții am știut că Vine nu era nemuritor. Pur și simplu nu putea să concureze cu alte platforme”, a scris un utilizator.

Acțiunile Twitter au urcat cu 4% în timpul tranzacțiilor electronice premergătoare deschiderii bursei din New York.

Veniturile au avansat cu circa 8%, la 616 milioane de dolari, în timp ce analiștii anticipau 605,8 milioane de dolari.

Compania a raportat o creștere de 20% al veniturilor în trimestrul al doilea și de 58% în urmă cu un an.

Baza de utilizatori activi ai Twitter a crescut cu 3%, la o medie 317 milioane de persoane pe lună, de la 313 milioane în trimestrul al doilea.

Analiștii se așteptau la o medie de 316,3 milioane de utilizatori activi pe lună, potrivit firmei de cercetare a pieței FactSet StreetAccount.

În luna iunie, Twitter avea 3.860 de angajați la nivel mondial.

Pierderile nete ale companiei au scăzut la 102,9 milioane de dolari, de la 131,7 milioane în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
vine