Twitter va împărți veniturile din reclame cu abonații

Twitter va împărți veniturile din reclame cu abonații
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 feb 2023

Creatorii de conținut vor putea câștiga bani în aceeași manieră în care o fac pe YouTube, însă, cu o condiție: Să fie abonați la Twitter Blue.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elon Musk a anunțat că Twitter demarează un program de recompensare a creatorilor de conținut, care vor primit o cotă din veniturile generate de reclamele afișate.

Există, însă, o condiție importantă - vor fi eligibili pentru acest program doar cei care sunt abonați la Twitter Blue, care, în Statele Unite, costă de la 8 dolari pe lună.

Twitter va începe să taxeze dezvoltatorii pentru accesul la API-ul său, în cadrul măsurilor de creștere a veniturilor CITEȘTE ȘI Twitter va începe să taxeze dezvoltatorii pentru accesul la API-ul său, în cadrul măsurilor de creștere a veniturilor

În aceeași idee, Twitter va începe să afișeze reclame printre răspunsurile postărilor. Asta a stârnit deja îngrijorări, mulți temându-se că se va genera mult spam, care va împiedica purtarea unor conversații normale.

Șeful Twitter nu a spus și cât sau sub ce formă vor fi plătiți din reclame creatorii de conținut. În mod normal, aceștia ar trebui să primească un anumit procent din veniturile generate de reclamele afișate.

Cel mai exemplu în acest sens este YouTube, care, cu toate probleme sale, are cel mai stabil flux de câștiguri cel puțin pentru marii creatori de conținut, care primesc 55% din veniturile generate de reclamele afișate prin propriul canal.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
reclame
venituri