Twitter vrea să creeze o platformă descentralizată pentru rețelele sociale

Twitter vrea să creeze o platformă descentralizată pentru rețelele sociale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 dec 2019

Viitoarea platformă, ar putea fi creată având la bază tehnologia blockchain și ar putea include inclusive funcții de plată.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Șeful Twitter, Jack Dorsey, a anunțat că Twitter va finanța o echipă independentă de cercetători, care va avea ca scop crearea unei platforme descentralizate la care rețelele sociale să se conecteze ca niște clienți.

Inițiativa se numește Project Bluesky. Însărcinat cu găsirea unui lider, care la rândul lui va trebui să angajeze alți cinci specialiști, este Chief Technology Officer-ul Parag Agrawal.

Agrawal scrie pe Twitter că viitorul candidat ideal pentru a conduce echipa care va lucra la Project Bluesky trebuie să aibă experiență în blockchain, sugerând că această tehnologia va sta la baza platformei.

Waze va oferi informații legate de drumurile înzăpezite CITEȘTE ȘI Waze va oferi informații legate de drumurile înzăpezite

Dosey spune că blockchain va oferi cea mai bună soluție atât din punct de vedere tehnic, cât și pentru o guvernare democratică a rețelelor sociale.

De asemenea, tot prin blockchain, rețelele sociala care se vor conectat la viitoarea platformă descentralizată vor putea implementa sisteme de plată care să nu fie apanajul unei singure corporații.

O platformă descentralizată susținută și folosită de mai multe rețele sociale, de exemplu, Twitter și Facebook, ar putea fi soluția unora dintre problemele actuale acestora, precum moderarea cantității enorme de conținut.

Rețelele sociale ar putea folosi același sistem de de moderare, dezvoltat pentru platforma descentralizată la care ar urma să se conecteze ca și clienți.

Cel mai probabil, dezvoltarea unei astfel de platforme, va dura mai mulți ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
facebook
blockchain