ULTIMA ORĂ Datele a milioane de utilizatori Twitter, publicate pe un forum de hacking. Veștile proaste pentru Twitter nu se opresc aici

ULTIMA ORĂ Datele a milioane de utilizatori Twitter, publicate pe un forum de hacking. Veștile proaste pentru Twitter nu se opresc aici
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 nov 2022

Hackerii au intrat în posesia datelor personale a mai multe milioane de utilizatori Twitter, pe care le-au publicat pe un forum dedicat, după ce le-au obținut prin intermediul unei vulnerabilități a platformei sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna august, Twitter anunța că o vulnerabilitate a unuia dintre API-urile platformei ar fi putut duce la expunerea informațiilor personale a 5,4 milioane de utilizatori. Tot compania americană spunea atunci că nu există, însă, dovezi care să arate că cineva ar fi profitat de pe urma acestei vulnerabilități.

Acum, hackerii au publicat pe forumul de hacking Breached datele obținute prin intermediul vulnerabilității despre care Twitter credea că nu a fost exploatată.

Înscrierile utilizatorilor noi pe Twittter sunt la un nivel istoric, a afirmat Elon Musk CITEȘTE ȘI Înscrierile utilizatorilor noi pe Twittter sunt la un nivel istoric, a afirmat Elon Musk

În plus, profilurile a 1,4  milioane de conturi suspendate, obținute cu ajutorul altui API, au circulat între hackeri în mod privat, spune proprietarul forumului.

Veștile proaste pentru Twitter nu se opresc aici. Expertul în securitate cibernetică Chad Loder spune că are indicii care sugerează că problemele API-urilor Twitter ar fi responsabile de expunerea datelor a zeci de milioane de utilizatori.

Pentru ultima informație încă nu există o confirmare nici din partea Twitter, nici pe filiera hackerilor.

Printre informațiile personale ajunse în posesia hackerilor via Twitter se numără inclusiv numerele de telefon și adresele de e-mail ale utilizatorilor afectați.

Va fi interesant de văzut cum va reacționa „Twitter 2.0” al lui Elon Musk la acest nou șir de probleme, mai ales acum, cu un număr mult mai mic de angajați și haosul care pare să domnească în cadrul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
hackeri
securitate