ULTIMA ORĂ Statele Unite dau Google în judecată pentru practici anticoncurențiale

ULTIMA ORĂ Statele Unite dau Google în judecată pentru practici anticoncurențiale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 oct 2020

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a intentat proces Google pentru conduită anticoncurențială în ceea ce privește business-urile de căutare și reclame, piețe pentru care gigantul american ar fi urmărit păstrarea monopolului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, Guvernul Statelor Unite cheamă în judecată o companie de tehnologie în ceea ce pare a fi doar începutul unei lungi lupte cu giganți precum Google, Apple, Amazon sau Facebook.

Cum se reinventează un serviciu de rent-a-car premium: abonament de mobilitate BMW, de la Bavaria Mobility CITEȘTE ȘI Cum se reinventează un serviciu de rent-a-car premium: abonament de mobilitate BMW, de la Bavaria Mobility

Procurorii susțin că Google a luat mai multe decizii și s-a folosit de puterea și acoperirea produselor sale pentru pentru a-și consolida poziția de “vămuitor al internetului” și a scoate din afaceri concurența, în același timp.

Google mai este acuzat că a plătit producători de telefoane, operatori și alte companii, precum Apple, care deține browser-ul Safari, pentru ca propriul motor de căutare să fie configurat ca implicit și să fie folosit de miliarde de utilizatori.

Gebrüder Weiss lansează platforma myGW dedicată clienților. Experiența digitală a clienților cu informații în timp real CITEȘTE ȘI Gebrüder Weiss lansează platforma myGW dedicată clienților. Experiența digitală a clienților cu informații în timp real

Parte a problemei, din punctul de vedere al procurorilor, este instalarea aplicației de căutare Google pe smartphone-urile cu Android, fără posibilitatea dezinstalării de către utilizatori - aspect care este valabil pentru multe alte aplicații Google.

Google forțează producătorii de smartphone-uri cu Android, prin deal-uri de împărțire a profiturilor și condițiile de folosire ale sistemului de operare, să nu livreze telefoanele cu alte aplicații de căutare online.

Investigația a durat mai bine de un an, iar Departamentul de Justiție nu a făcut un secret din faptul că vede “spargerea” marilor companii de tehnologie ca o soluție pentru rezolvarea problemelor. În acuzare, însă, nu se regăsește o propunere oficială, această urmând să fie făcută mai târziu pe durata procesului.

Ar putea însă dura mai mulți ani până când să fie dată o soluție definitivă, iar părțile să consume toate căile legale de atac la procesul în care Departamentul de Justiție a implicat peste 10 procurori.

Google, pe de altă parte, se află sub investigații și în afara Statelor Unite. Uniunea Europeană analizează în prezent achiziția Fitbit, în vreme ce Japonia tocmai a anunțat că va începe să investigheze comportamentul giganților americani, începând tot cu cazul Fitbit.

Fitbit este prezent în România cu cel mai mare birou R&D din afara SUA 

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
google
cautare