Un bug al magazinul de aplicații pentru telefoanele Huawei permite descărcarea gratuită a aplicațiilor plătite

Un bug al magazinul de aplicații pentru telefoanele Huawei permite descărcarea gratuită a aplicațiilor plătite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 mai 2022

Dezvoltatorii de aplicații plătite se plâng că Huawei nu rezolvă un bug deja vechi, din AppGallery, care permite descărcarea fără plată a aplicațiilor disponibile contra cost.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cel puțin din februarie, AppGallery, magazinul de aplicații dezvoltat de Huawei pentru propriile smartphone-uri, suferă de o vulnerabilitate gravă - aplicațiile plătite pot fi descărcate gratuit.

Cu puține cunoștințe tehnice, orcine ar putea, teoretic, să profite de acest bug pentru a descărca și pirata aplicații care, în mod normal, sunt disponibile pe bani.

Uniunea Europeană va forța giganții din tehnologie să ofere acces terților la software și hardware CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană va forța giganții din tehnologie să ofere acces terților la software și hardware

Dylan Roussel, dezvoltatorul care a descoperit această problemă și a raportat-o încă din februarie, spune că aceasta ține de API-ul pentru AppGallery și că, aparent, Huawei a decis să o ignore până acum.

Dacă problema va continua să existe, nu este exclus ca cel puțin unii dintre dezvoltatori să decidă să-și retragă aplicațiile din AppGallery, pentru a evita ca acestea să fie descărcate și să piardă din venituri astfel.

De cealaltă parte, Huawei ar avea o mare problemă de imagine. Compania nu mai are acces la serviciile și aplicațiile Google, inclusiv la Play Store, iar AppGallery este vital pentru succesul smartphone-urilor companiei.

De aceea, este cu atât mai greu de înțeles de ce nu există, încă, un patch, la trei luni de când problema a fost raportată.

viewscnt
Afla mai multe despre
appgallery
telefoane
huawei
aplicații