Un nou bug de iPhone lasă utilizatorii fără internet

Un nou bug de iPhone lasă utilizatorii fără internet
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 iun 2021

Rețele wireless cu anumite caractere în denumire, care, aparent, nu sunt acceptate de iPhone, pot lăsa utilizatorii smartphone-urilor Apple fără conexiune la internet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Experții în securitate au descoperit o nouă problemă a iPhone-urilor, care lasă utilizatorii fără capacitățile wireless ale telefonului atunci când în SSID-ul unei rețele există mai multe caractere “%”.

Spre exemplu, dacă utilizatorul găsește și încearcă să se conecteze la o rețea wireless numită “%p%s%s%s%s%n”, iPhone-ul pierde pur și simplu capacitatea de a mai folosi conexiunea wireless cu orice altă rețea.

Ring, rețeaua de camere a Amazon, a folosit polițiștii din Los Angeles ca influenceri CITEȘTE ȘI Ring, rețeaua de camere a Amazon, a folosit polițiștii din Los Angeles ca influenceri

Problema este una software, care se poate rezolva cu resetare a setărilor de conectivitate, de la Settings > General > Reset > Reset Network Settings, însă asta înseamnă pierderea anumitor informații, precum rețelele wireless salvate.

Cauza exactă a problemei nu se cunoaște, neexistând încă o explicație din partea Apple. Se bănuiește, însă, că iOS confundă caracterul “%” din SSID-ul rețelelor wireless cu variabilele și comenzile limbajelor de programare.

Între timp, cea mai bună idee pentru utilizatorii de iPhone este să evite rețelele wireless care includ caracterul “%” în nume.

viewscnt
Afla mai multe despre
bug
iphone
internet
wireless