Un producător de jocuri susține că Oculus, compania de VR a Facebook, i-a furat tehnologiile. Zuckerberg va da marți declarații în instanță

Un producător de jocuri susține că Oculus, compania de VR a Facebook, i-a furat tehnologiile. Zuckerberg va da marți declarații în instanță
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 ian 2017

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, va depune, marți, mărturie într-un proces în care compania de VR deținută de rețeaua socială, Oculus Rift,  este acuzată că a furat tehnologiile unei alte companii, care cere despăgubiri de 2 milioane de dolari, informează Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul a fost intentat în urmă cu peste doi ani de Zenimax, un producător de jocuri, dar primele audieri au vut loc săptămâna trecută. Zenimax cere despăgubiri de 2 milioane de dolari de la Facebook, suma plătită de rețeaua socială pentru cumpărarea Oculus, în 2014.

Oculus, compania de VR a Facebook, a cumpărat un start-up din domeniul tehnologiei pentru urmărirea privirii CITEȘTE ȘI Oculus, compania de VR a Facebook, a cumpărat un start-up din domeniul tehnologiei pentru urmărirea privirii

Reprezentanți ai Zenimax au confirmat pentru Business Insider că Zuckerberg va depune marți mărturie în intanță, în aceeași zi cu Palmer Luckey, cofondator al Oculus.  Mărturia lui Lukey va fi prima sa apariția publică după ce, în septembrie, a recunoscut că a finanțat o grupare care a distribuit online materiale împotriva lui Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din SUA.

Zenimax susține că Oculus i-a furat în mod intenționat tehnologiile, prin intermediul unui fost director, John Carmack. Carmack, care a ocupat inițial o funcție de conducere la Zenimax, a fost numit ulterior director tehnic al Oculus. Pe lângă Carmack, Oculus a preluat alți cinci foști anagjați ai Zenimax.

Un avocat al Zenimax a numit preluarea Oculus de către Facebook, după presupusul furt al unor informații confidențiale, “unul dintre cele mai mari jafuri care au avut loc vreodată în tehnologie”.

Facebook susține însă că acuzațiile aduse de Zenimax sunt false și că motivul procesul este reprezentat doar de regretul companiei că nu a investit ea însăși în Oculus.

 “Oculus și fondatorii săi au investit timp și bani în VR, deoarece avem convingerea că această tehnologie poate transforma fundamental modul în care oamenii interecaționează și comunică. Suntem dezamăgiți că o altă companie se folosește de procese inutile în încercarea de a primi merite pentru tehnologii pe care nu a avut viziunea, expertiza sau răbdarea să le creeze”, a afirmat un purtător de cuvânt al Oculus.

viewscnt
Afla mai multe despre
oculus
oculus rift
vr
realitate virtuala
zuckerberg
instanta
proces