Vânzările de PC-uri au crescut în ultimul an

Vânzările de PC-uri au crescut în ultimul an
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 oct 2019

Spre surprinderea multora, volumul de PC-uri vândute a crescut în al treilea trimestru al acestui an comparativ cu același trimestru al anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform Gartner, în Q3 2019 au fost livrate 68 milioane de PC-uri. Față de cele 67 milioane din urmă cu un an, noua cifră reprezintă o creștere de 1,1%.

Piața este dominată de Lenovo, care deține aproape un sfert din aceasta, mai exact 24,7%. Singura companie care reușește să țină aproape de Lenovo este HP, care, cu 15,2 milioane de unități livrate deține 22,4%.

La o distanță destul de mare, pe locul trei vin cei de la Dell, care dețin 16,6% din piață, livrând în ultimul trimestru 11,3 milioane de PC-uri.

Safari trimite date către Tencent CITEȘTE ȘI Safari trimite date către Tencent

Apple, Acer și Asus ocupă următoarele poziții, însă niciunul dintre aceștia nu trec de 10%.

Dacă producătorii de pe primele trei locuri sunt pe plus față de anul trecut, Apple scade cu 3,7%, iar Asus pierde 4,4%. Acer, în schimb, crește cu 3,3% în ultimul trimestru.

Vânzările au fost ajutate de scăderea prețului la memorii RAM și ciclul accelerat de actualizare al lui Windows 10. Problema stocurilor reduse de procesoare Intel a fost rezolvată cu procesoare AMD și Qualcomm, care au fost bucuroși să profite de pe urma problemelor de producție de la Intel.

Performanța pieței de PC-uri este cu atât mai importantă cu cât a venit pe fondul războiului comercial dintre Statele Unite și China. Analiștii spun că este posibil că efectele acestui război să se facă simțite în ultimul trimestru al anului.

Vânzările de PC-uri au crescut în ultimul an

viewscnt
Afla mai multe despre
pc
lenovo
hp
dell
apple
acer
asus