Veniturile generate de aplicațiile mobile au crescut

Veniturile generate de aplicațiile mobile au crescut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 oct 2019

21,9 miliarde de dolari au câștigat toți dezvoltatorii de aplicații și jocuri pentru smartphone în al treilea trimestru al anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, când suma ajungea la 17,9 miliarde de dolari, aplicațiile și jocurile de iOS și Android au generat venituri mai mari cu 22.9% în Q3 2019.

Proporția este în continuare în favoarea platformei dezvoltate de Apple. Din cele aproape 22 miliarde de dolari, 65% au revenit dezvoltatorilor de aplicații pentru iOS. Doar 35% au mers către aplicațiile de Android.

Utilizatorii de iPhone și iPad au cheltuit 14,2 miliarde de dolari, cu 22,3% mai mult decât în Q3 2018.

Safari trimite date către Tencent CITEȘTE ȘI Safari trimite date către Tencent

Cu o creștere anuală de 24%, Android a generat 7,7 miliarde de dolari și pare incapabil, cu toate că are o bază de utilizatori mult mai mare, să ajungă prea curând iOS la nivel de venituri pentru developeri.

Estimarea realizată de Sensor Tower arată că Android beneficiază de un număr de trei ori mai mare în ceea ce privește numărul de download-uri.

Chiar și în China, unde vânzările de smartphone-uri au scăzut în ultimul an, veniturile dezvoltatorilor au crescut cu 26,9%, ajungând în al treilea trimestru al acestui an la 4,1 miliarde de dolari.

Estimarea nu ia în calcul decât magazinele oficiale de aplicații ale celor două platforme, astfel că cifrele reale din China, unde nu este disponibil Google Play Store, ar trebui să fie mai mari.

Tinder, Netflix și YouTube au fost aplicațiile care au generat cei mai mulți bani. WhatsApp, TikTok și Messenger conduc în ceea ce privește numărul de instalări.

Din cele 21,9 miliarde de dolari, 16,3 miliarde de dolari au revenit producătorilor de jocuri: 9.8 miliarde de dolari au mers către jocurile de iOS, iar 6,5 miliarde de dolari au ajuns la producătorii de jocuri pentru Android.

PUBG Mobile este cel mai productiv joc, cu 496 milioane de dolari obținute în Q3 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatii
jocuri
android
ios