Veniturile Vodafone, afectate de condițiile dificile de pe piețele din Germania, Italia și Spania. Majorări de prețuri și reduceri de costuri

Veniturile Vodafone, afectate de condițiile dificile de pe piețele din Germania, Italia și Spania. Majorări de prețuri și reduceri de costuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2023

Șeful interimar al Vodafone, Margherita Della Valle, a declarat că încetinirea creșterii veniturilor "arată că putem mai mult", după ce operatorul britanic de telefonie mobilă a anunțat majorări de prețuri și reduceri de costuri, transmit PA Media și DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vodafone a raportat o creștere cu 1,8% a veniturilor din servicii în trimestrul trei fiscal, după un avans de 2,5% în precedentele trei luni, din cauza condițiilor mai dificile din Germania, Italia și Spania, care au compensat performanța robustă din Marea Britanie, scrie Agerpres.

Samsung ar putea folosi memorii diferite pe modelele din seria Galaxy S23 CITEȘTE ȘI Samsung ar putea folosi memorii diferite pe modelele din seria Galaxy S23

Vodafone a anunțat că "a extins deciziile legate de prețuri în Europa", majorând tarifele în urma creșterii costurilor, pe opt piețe funcționând acum un model de prețuri indexat în funcție de inflație.

De asemenea, compania implementează planuri pentru a realiza jumătate din reducerile de costuri de un miliard de euro anunțate la finalul lui 2022. La acel moment, Vodafone avertiza că planul ar putea duce la concedieri, dar structura grupului va fi simplificată și va fi accelerată digitalizarea operațiunilor.

Directorul financiar Margherita Della Valle, care a devenit șef interimar al Vodafone după demisia neașteptată a fostului director general Nick Read în decembrie, a menținut nemodificate previziunile anuale privind rezultatele financiare, dar a declarat: "Recentul declin al veniturilor în Europa arată că putem mai mult".

"Am luat deja decizii, inclusiv simplificarea structurii noastre, pentru a acorda piețelor locale responsabilitate și autonomie deplină, în vederea adoptării celor mai bune măsuri comerciale pentru clienții lor. Mai sunt încă multe de făcut și ne concentrăm pe furnizarea unor servicii mai bune către clienții noștri și vrem să ajungem la o afacere mai simplă, profitabilă", a adăugat șeful interimar al Vodafone.

Veniturile au scăzut cu 1,8% în Germania - cea mai mare piață a companiei - dar au fost declinuri semnificative și în Italia (3,3%) și Spania (8,7%).

FOTO Microsoft lucrează la un nou design pentru File Explorer CITEȘTE ȘI FOTO Microsoft lucrează la un nou design pentru File Explorer

Concurența strânsă a fost cauza scăderilor din Italia și Spania, a precizat Vodafone.

Veniturile din servicii în Marea Britanie au crescut cu 5,3% în trimestrul trei fiscal, după un avans de 6,7% în precedentele trei luni, în urma eforturilor de a atrage noi clienți și a majorărilor de prețuri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
venituri