VIDEO Neuralink primește o finanțare de 200 milioane de dolari. Compania fondată de Elon Musk pregătește lansarea primei interfețe creier-computer

VIDEO Neuralink primește o finanțare de 200 milioane de dolari. Compania fondată de Elon Musk pregătește lansarea primei interfețe creier-computer
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 iul 2021

Compania americană de neurotehnologie Neuralink, controlată de antreprenorul miliardar Elon Musk, a obținut o finanțare de 205 milioane de dolari de la Vy Capital, Google Ventures și alți investitori, fonduri cu care vrea să iasă pe piață cu primul său produs, o interfață creier-computer ce ar putea ajuta pacienții paralizați să își recapete mobilitatea digitală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Runda de finanțare de tip Serie C a fost condusă de fondul de venture capital Vy Capital, din Dubai, cu participarea Google Ventures, DFJ Growth, Valor Equity Partners, Craft Ventures, Founders Fund și Gigafund.

Neuralink nu a indicat la cât se ridică evaluarea companiei în urma noii investiții.

Microsoft lansează prima versiune beta de Windows 11 CITEȘTE ȘI Microsoft lansează prima versiune beta de Windows 11

La runda de finanțare anterioară, derulată în urmă cu doi ani, Neuralink a obținut o evaluare de aproximativ 500 milioane de dolari, potrivit datelor PitchBook.

Neuralink, companie lansată în 2016 de Musk împreună cu un grup de experți în neurotehnologie, a petrecut ultimii patru ani construind o interfață implantabilă creier-calculator, destinată utilizării terapeutice la pacienți.

Denumit N1 Link, sistemul constă într-un cip cu 1.024 de electrozi care, odată implantat, este complet invizibil și transmite date printr-o conexiune wireless.

Tehnologia ar putea ajuta pacienții tetraplegici să își recapete “libertatea digitală”, permițându-le să interacționeze cu computerele și telefoanele “într-o lățime de bandă mare și într-un mod natural”, potrivit companiei.

Interfața N1 Link a fost testată până acum pe porci și maimuțe, următorul pas fiind lansarea testelor pe oameni.

viewscnt
Afla mai multe despre
neuralink
runda finantare
interfata creier calculator
n1 link
elon musk
vy capital
google ventures
neurotehnologii