VIDEO Oamenii de știință lucrează la o baterie care se va încărca instant

VIDEO Oamenii de știință lucrează la o baterie care se va încărca instant
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 iul 2017

Cercetătorii americani au făcut cunoscută o nouă tehnică de construire a bateriilor care va face ca încărcarea acestora să fie, în unele cazuri, instantanee.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cercetătorii din cadrul Colegiului de Inginerie al Universității Drexel din Philadelphia vor să creeze o baterie care să se încarce super rapid. Secretul noii tehnologii este un material numit MXene.

MXene este o substanță anorganică bidimensională cu importante proprietăți conductive. În cazul bateriilor, aceasta optimizează fluxul electrozilor, creând mult mai multe rute către elemenții bateriilor decât tehnologiile actuale.

Google a depistat 20 de aplicații de Android care și-au spionat utilizatorii CITEȘTE ȘI Google a depistat 20 de aplicații de Android care și-au spionat utilizatorii

Oamenii de știință au demonstrat încărcarea unei baterii care folosește MXene în câteva zeci de milisecunde. Conform acestora, viitoarele baterii folosite de gadgeturi sau mașini vor putea fi încărcate în câteva secunde sau minute în loc de ore.

Tehnologia pe bază de MXene va deveni disponibilă peste trei ani. De la acel moment, producătorii pot începe să dezvolte baterii super rapide pentru produsele pe care le comercializează.

MXene nu este singura promisiune pentru baterii mai bune. În ultimii ani, după expansiunea smartphone-urilor, au început să se caute tot mai insistent soluții în acest domeniu, însă până acum nimic nu a ajuns la stadiul de produs final.

viewscnt
Afla mai multe despre
baterii
mxene
inventii