VIDEO YouTube lansează opțiuni noi de monetizare pentru creatorii de conținut

VIDEO YouTube lansează opțiuni noi de monetizare pentru creatorii de conținut
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 iun 2018

Creatorii de conținut video pentru YouTube au la dispoziție o serie de instrumente noi care ar trebui să-i ajute să-și crească veniturile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul unei conferințe ținute în Anaheim, California, YouTube a anunțat o serie de opțiuni de monetizare noi, în frunte cu abonamentele plătite.

Prin ceea ce YouTube numește Channel Membership, creatorii de conținut vor putea genera postări exclusive la care vor avea acces doar abonații plătitori.

Noua opțiune de monetizare, care era până disponibilă doar canalelor din YouTube Gaming, presupune un abonament de 5 dolari pe lună.

FOTO Nokia lansează modelul 3.1 în România. La ce preț va fi vândut CITEȘTE ȘI FOTO Nokia lansează modelul 3.1 în România. La ce preț va fi vândut

Pentru a putea folosi această facilitate, cei care dețin un canal de YouTube trebuie să fie membrii ai YouTube Partner Program, să aibă peste 18 ani și peste 100.000 de abonați.

O altă noutate este funcția de comercializare directă. Creatorii de conținut, din Statele Unite deocamdată, pot vinde direct abonaților diverse produse care au legătură cu clipurile sau canalul deținut.

Produsele disponibile pentru cumpărare vor fi afișate direct sub descrierea clipurilor video. Doar canalele cu peste 100.000 de abonați vor putea vinde produse pe YouTube.

Operarea va fi făcută de compania Teespring, care va păstra un procent din vânzări.

În fine, YouTube lansează un nou format care combină înregistrările cu transmisiunile live.

Huawei lansează în România tableta Huawei MediaPad M5. Cât va costa CITEȘTE ȘI Huawei lansează în România tableta Huawei MediaPad M5. Cât va costa

Sub denumirea Premiers, creatorii de conținut vor putea posta filmări înregistrate folosind formatul transmisiunilor directe, cu tot cu funcția de chat în timp real.

Recomandate pentru promovarea unor postări viitoare, precum versiuni scurte ale unor episoade noi, aceste filmări vor fi promovate în secțiunile de recomandări și chiar pe homepage.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
video