VIDEO YouTube vrea bani pentru vizionarea în format 4K

VIDEO YouTube vrea bani pentru vizionarea în format 4K
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 oct 2022

Vizionarea la calitate înaltă a clipurilor video a fost mereu o opțiune gratuită pe YouTube, însă, asta s-ar putea schimba dacă platforma hotărăște că doar cei care plătesc abonament se mai pot bucura de rezoluții 4K sau mai mari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

YouTube pare să deruleze un test pentru a vedea dacă utilizatorii sunt dispuși să plătească pentru a mai putea vedea clipurile video în format 4K. Asta cel puțin conform numeroaselor postări care au apărut în ultimele zile pe Reddit și Twitter.

Când utilizatorul încearcă să urmărească în 4K un clip video, este împiedicat de un mesaj care îi spune că acest lucru este posibil doar pentru cei care plătesc pentru abonamentul Premium.

Qualcomm: Camerele foto ale smartphone-urilor vor fi mai performante decât DSLR-urile în câțiva ani CITEȘTE ȘI Qualcomm: Camerele foto ale smartphone-urilor vor fi mai performante decât DSLR-urile în câțiva ani

Premium este planul care, pentru 26 de lei pe lună, oferă o serie de facilități printre care se numără eliminarea reclamelor, descărcarea clipurilor pentru vizionare offline și accesul la YouTube Music.

În lipsa unor informații oficiale și ținând cont că doar un număr limitat de utilizatori sunt, deocamdată, vizați de aceste limitări, pare să fie vorba de un test, prin care YouTube încearcă să vadă dacă utilizatorii sunt dispuși să plătească pentru formatul 4K.

Cu toate eforturile și promovarea agresivă a YouTube Premium, acesta avea anul trecut doar 50 de milioane de abonații, ceea ce nu este deloc impresionant în comparație cu Spotify (188 de milioane de abonamente Premium) sau Netflix (peste 220 de milioane de abonamente).

Forțarea abonării la YouTube Premium pare să fie motivul din spatele acestei decizii deja nepopulare. Schimbările de acest gen au creat o faimă negativă pentru Google, companie ce suferă de un deficit de încredere din ce în ce mai vizibil în rândul utilizatorilor. Din cauza acestui deficit de încredere compania a fost nevoită să închidă servicii precum Stadia.

Plata suplimentară pentru acces la rezoluții înalte nu este ceva nemaivăzut, inclusiv Netflix oferind acces la 4K doar în cadrul celui mai scump abonament. Dar una este ca aceste limitări să fie impuse clar de la început și alta este să privezi utilizatorii de funcții cu care s-au obișnuit, din cauza unor strategii confuze și schimbate în permanență.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube
premium
4k