Vodafone și Iliad discută combinarea afacerilor lor din Italia

Vodafone și Iliad discută combinarea afacerilor lor din Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2022

Operatorii de telecomunicații Vodafone și Iliad sunt în discuții pentru a ajunge la un acord pentru combinarea afacerilor lor din Italia, în încercarea de a pune capăt concurenței tăioase din a treia economie a zonei euro, au declarat pentru Reuters surse familiare cu negocierile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Discuțiile dintre cele două companii sunt în desfășurare și ambele părți studiază în mod activ modalități de a încheia un acord referitor la afacerile lor în Italia, au spus sursele, vorbind sub rezerva anonimatului.

Iliad, care își va face debutul în serviciile de bandă largă prin cablu din Italia pe 25 ianuarie, lucrează cu banca de investiții Lazard  la planurile sale strategice în Italia, a spus una dintre surse, avertizând că un acord nu este sigur.

The Observer: China plătește influenceri din vest pentru a-și îmbunătăți imaginea în perioada JO de iarnă CITEȘTE ȘI The Observer: China plătește influenceri din vest pentru a-și îmbunătăți imaginea în perioada JO de iarnă

Dacă va avea succes, o înțelegere ar crea o companie de telecomunicații cu o cotă pe piața telecomunicațiilor mobile de aproximativ 36% și venituri combinate de aproape 6 miliarde de euro (6,80 miliarde de dolari).

Iliad și Vodafone au refuzat să comenteze, în timp ce Lazard nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Iliad, condusă de fondatorul miliardar Xavier Niel, a analizat în ultimele luni opțiunile de extindere în continuare în Italia, încercând să profite de febra tranzacțiilor din industria telecomunicațiilor din Italia pentru a accelera consolidarea și a înceta războiul prețurilor care a dus la reducerea marjelor, au spus surse.

Discuțiile au loc pe măsură ce Telecom Italia încă evaluează o ofertă de preluare de 10,8 miliarde de euro din partea fondului american de investiții KKR, care vizează ca cel mai mare grup de telefonie din Italia să fie privat.

Niel, care a fondat Iliad în 1990 și face parte din consiliul de administrație al KKR în calitate de director independent, vrea să joace rolul principal pe piața fragmentată a telecomunicațiilor din Italia, unde a început în 2018 un război agresiv al prețurilor, când Iliad a făcut prima sa incursiune în Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
iliad