Vodafone va primi aprobarea UE pentru tranzacția cu Liberty Global, inclusiv UPC România

Vodafone va primi aprobarea UE pentru tranzacția cu Liberty Global, inclusiv UPC România
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2019

Operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone Group Plc urmează să primească aprobarea Comisiei Europene pentru tranzacția de 22 de miliarde de dolari vizând preluarea activelor Liberty Global Plc din Germania și Europa Centrală, inclusiv România, au declarat miercuri pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna mai 2018, operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a acceptat să plătească 21,8 miliarde de dolari pentru a cumpăra o parte din activele Liberty Global din Europa. Tranzacția ar urma să facă din Vodafone cel mai mare furnizor de servicii broadband, cablu și telefonie mobilă din Europa cu 54 de milioane de consumatori și o acoperire de 110 milioane case și companii, scrie Agerpres.

Trei instituții de studii superioare din România, incluse în primele alianțe ale Universităților Europene CITEȘTE ȘI Trei instituții de studii superioare din România, incluse în primele alianțe ale Universităților Europene

După ce Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea că tranzacția ar putea reduce competiția pe piețele din Germania și Cehia, sursele citate de Reuters susțin că Vodafone s-a oferit să întărească poziția rivalului Telefonica Deutschland prin faptul că îi oferă acces la rețeaua sa broadband. Această propunere ar permite Telefonica Deutschland să ofere servicii în bandă largă prin intermediul rețelelor de cablu pe care Vodafone și Liberty Global le au în Germania.

În România, achiziția operațiunilor Liberty Global de către Vodafone va crea o companie cu o cotă totală de piață de 25% după veniturile totale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
liberty global