WhatsApp își lansează, din nou, serviciul de plăți în Brazilia

WhatsApp își lansează, din nou, serviciul de plăți în Brazilia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 mai 2021

Serviciul de plăți al WhatsApp este disponibil, din nou, în Brazilia, după ce a fost suspendat inițial de Banca Centrală din această țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mark Zuckerberg în persoană anunță relansarea serviciului de plăți integrat în WhatsApp, un serviciu esențial pentru planurile gigantului american de monetizare a aplicației.

Cu acest serviciu, Facebook speră să poată intermedia vânzări între companiile cu cont WhatsApp de business și cele peste 2 miliarde de utilizatori ai aplicației, iar Brazilia este un prim pas spre o disponibilitate globală.

Facebook lansează un mini player pentru Spotify CITEȘTE ȘI Facebook lansează un mini player pentru Spotify

Același sistem de plăți a fost la baza scandalului în urma căruia WhatsApp a pierdut câteva milioane de utilizatori, care au migrat spre Telegram și Signal. Pentru sistemul de plăți și serviciul aferent de shopping a făcut WhatsApp controversatele modificări din condițiile de utilizare.

Inițial, serviciul de plăți a fost lansat în Brazilia în iunie 2020. La câteva zile după lansare, însă, Banca Centrală a decis suspendarea acestuia, pentru a investiga eventualele efecte negative asupra sistemului monetar al țării.

Facebook a primit acum autorizație de funcționare pentru serviciul de plăți și va realiza o implementare treptată a acestuia, pe parcursul următoarelor săptămâni.

Pentru a-l folosi, utilizatorii WhatsApp din Brazilia trebuie să înregimenteze un card emis de una din băncile cu care serviciul de plăți funcționează.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
facebook
plati
brazilia