WhatsApp lansează apelurile audio și video pentru desktop

WhatsApp lansează apelurile audio și video pentru desktop
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mar 2021

După un preview limitat, inițiat în decembrie, toți utilizatorii WhatsApp pot acum să realizeze apeluri audio și video din cadrul versiunii de desktop a aplicației.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

WhatsApp a activat funcția de comunicare video și audio pentru desktop, disponibilă acum în cadrul aplicațiilor de Windows și Mac. Lansarea face parte din încercarea producătorului de a mai diminua din diferențele majore de funcționalitate existente între aplicațiile mobile și cele de desktop, în defavoarea celor din urmă.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Apelurile audio și video făcute cu versiunea de desktop vor fi criptate, la fel ca cele inițiate de pe dispozitivele mobile, iar WhatsApp nu scapă prilejul de a aminti acest lucru, mai ales după ce a pierdut mai multe milioane de utilizatori, ca urmare a modificării politicilor privind gestionarea datelor personale.

Dacă la finele anului trecut a avut loc o pre-lansare, în care s-a dat acces unui număr limitat de utilizatori, acum toți utilizatorii WhatsApp au, sau vor avea cât de curând, acces la noile facilități.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Marea limitare vine din faptul că, cel puțin la început, se pot realiza apeluri audio și video pe desktop doar între două persoane, lipsind suportul pentru grupurile de utilizatori.

WhatsApp promite, însă, că va oferi suport și pentru grupuri, la un moment dat, însă nu înaintează o dată măcar aproximativ în acest sens.

Facebook are în plan realizarea interoperabilității între cele trei servicii de comunicare pe care le deține, Messenger, WhatsApp și Instagram Direct, iar primii pași au fost deja făcuți, când, cel puțin în anumite regiuni, a fost introdusă posibilitatea trimiterii și primirii mesajelor între Messenger și Instagram. Din planurile pentru această interoperabilitate face parte și componenta de desktop a WhatsApp.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
audio
video
desktop