WhatsApp lucrează la o funcție de ștergere automată a imaginilor

WhatsApp lucrează la o funcție de ștergere automată a imaginilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mar 2021

În noua sa misiune, de a convinge utilizatorii că este un serviciu de încredere, care le respectă intimitatea, WhatsApp lucrează la o facilitate prin care imaginile trimise sunt eliminate automat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În codul celei mai recente versiuni beta de WhatsApp, au fost descoperit indicii despre o funcție de ștergere automată a imaginilor, care ar putea oferi utilizatorilor ceva mai multă încredere în capacitățile serviciului deținut de Facebook de a le proteja intimitate.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

În stadiul actual, această facilitate este configurată astfel încât imaginile trimise să dispară automat după ce utilizatorul părăsește discuția respectivă.

Imaginile pentru care utilizatorul alege să activeze funcția de ștergere automată vor fi însoțite de un indicator, pe baza căruia și destinatarul sau destinatarii vor afla că acestea nu vor rămâne prea mult în cadrul ferestrei de discuții.

Ștergerea automată a imaginilor se pare că va funcționa într-un mod similar cu “Disappearing Messages”, funcția de eliminare automată a mesajelor lansată de WhatsApp anul trecut.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Însă, la fel ca “Disappearing Messages”, viitoarea facilitate are aceeași mare slăbiciune: este lipsită de protecția împotriva capturilor de ecran, prin care oricare dintre participanții la discuție poate salva o copie.

Nu doar că nu sunt împiedicate screenshot-urile, dar cel care a trimis imaginea nici măcar nu este avertizat că cineva a făcut o captură de ecran, trăind cu impresia că imaginea trimisă nu poate fi văzută de cineva din afara grupului.

Este o falsă impresie de intimitate pe care WhatsApp o oferă cu acest gen de facilități, atâta vreme cât nu merge până la capăt cu protejarea informațiilor sensibile.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
imagini
intimitate