WhatsApp Status primește fonturi și fundaluri colorate

WhatsApp Status primește fonturi și fundaluri colorate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 aug 2017

WhatsApp permite celor care folosesc funcția Status a aplicației să-și aleagă fonturile și să adauge fundaluri colorate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

WhatsApp a anunțat lansarea a două noi opțiuni pentru funcția Status. Utilizatorii vor putea alege fontul cu care vor scrie și, de asemenea, vor putea selecta un fundal colorat pentru a-și evidenția mesajul.

Cel mai recent update al aplicației aduce și posibilitatea includerii unui link în cadrul mesajelor de tip Status din WhatsApp, ceea ce trădează intenția celor de la Facebook de a afișa reclame.

Oficial, WhatsApp Status, ca și Instagram Stories și alte funcții similare din aplicațiile Facebook și Facebook Messenger, a fost gândită ca o modalitate de atragere a publicului tânăr, adept al formatelor colorate.

Google anunță Android 8.0 Oreo. Ce aduce nou și când va fi disponibil CITEȘTE ȘI Google anunță Android 8.0 Oreo. Ce aduce nou și când va fi disponibil

Aceste facilități, inclusiv WhatsApp Status, sunt gazdele unor forme efemere de conținut. Imaginile, clipurile sau textele pe care aceste statut-uri personale le includ sunt vizible 24 de ore de data postării, după care sunt șterse automat.

Pentru Facebook, însă, toate aceste facilități similare din cadrul propriilor aplicații, nu sunt altceva decât viitoare (sau, în unele cazuri, deja actuale) canale de servire a reclamelor.

În cazul WhatsApp, reclamele din cadrul funcției Status ar urma să fie prima încercare de monetizare a aplicației. Și ar fi o formă nu foarte intruzivă aleasă de Facebook, care ar fi putut bine mersi să afișeze reclame direct în cadrul conversațiilor.

Noile opțiuni ale funcției Status din WhatsApp vor fi implementate prin cadrul următorului update al aplicației, care va fi livrat utilizatorilor începând de astăzi.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
facebook