WhatsApp trece de 5 miliarde de download-uri pe Android

WhatsApp trece de 5 miliarde de download-uri pe Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 ian 2020

Cea mai folosită aplicație de chat este una din puținele aplicații care au fost până acum descărcate de peste 5 miliarde de ori din magazinul de aplicații pentru Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Conform informațiilor oficiale afișate de Google Play, WhatsApp a intrat în categoria selectă a aplicațiilor de Android care are la activ mai mult de 5 miliarde de download-uri.

În afara unora din aplicațiile Google, Facebook și WhatsApp sunt singurele aplicații care au peste 5 miliarde de instalări din Play Store.

În calcul sunt luate, evident, doar instalările care care au fost făcute din Play Store, nu și cele din alte magazine de aplicații. Unii producători, precum Samsung și Huawei, am propriile magazine de aplicații, care rulează în paralel cu magazinul oficial pe telefoanele vândute.

Facebook și-a cerut scuze după o traducere vulgară a numelui liderului chinez Xi Jinping CITEȘTE ȘI Facebook și-a cerut scuze după o traducere vulgară a numelui liderului chinez Xi Jinping

În schimb, cifra include nu doar download-urile realizate de utilizatori, ci și telefoanele pe care aplicația a fost preinstalată. Producătorii de aplicații realizează astfel de înțelegeri cu cei de telefoane pentru a-și forța produsele pe telefoanele noi.

Facebook a avut de-a lungul timpului astfel de deal-uri pentru aplicațiile sale cu mai mulți producători. Inclusiv WhatsApp era preinstalată de Huawei pe telefoanele sale până anul trecut.

WhatsApp are undeva peste 1,5 miliarde de utilizatori, care își reinstalează aplicația atunci când își schimbă telefonul sau când nu găsesc altă soluție pentru problemele tehnice. De aici și numărul mult mai mare de download-uri decât cel de utilizatori.

Facebook a renunțat recent să mai afișeze reclame în WhatsApp. Utilizatorii popularei aplicații au scăpat, cel puțin pentru moment, de perspectiva publicitară care se configura pentru secțiunea Status.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
facebook
chat
google play
android