Windows 10 rămâne gratuit pentru persoanele cu dizabilități

Windows 10 rămâne gratuit pentru persoanele cu dizabilități
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mai 2016

Microsoft a anunțat că persoanele cu dizabilități vor putea face în continuare update la Windows 10 fără a plăti pentru acest lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Windows 10 este gratuit pentru cei care folosesc versiuni mai vechi ale sistemului de operare de la Microsoft, dar doar în primul an. Pe 29 iulie sa împlinește un an de când a fost lansat Windows 10. După această dată, cei care vor face upgrade vor plăti 119 dolari (euro în cadrul Uniunii Europene).

Microsoft a reamintit de apropierea termenului limită pentru update-ul gratuit, dar a venit acum cu completări pe blogul companiei. Conform unei postări pe blogul Microsoft dedicat tehnologiilor de accesibilitate, update-ul la Windows 10 va rămâne în continuare gratuit pentru persoanele cu dizabilități.

Reprezentanții companiei nu au oferit informații despre procedura sau criteriile specifice viitorului program de upgrade și nu se cunoaște aria geografică pentru care se aplică oferta.

La prima vedere este un gest bine intenționat al companiei pentru care vânzarea sistemului de operare și lupta împotriva pirateriei care afecta vânzările erau esențiale. Cum modelul de business al Microsoft s-a schimbat odată cu Windows 10, iar monetizarea trebuie să vină din servicii, și politica Microsoft s-a schimbat.

Acestea fiind spuse, există și un alt unghi din care poate fi privită mutarea Microsoft. Anume, aceasta poate fi văzută ca o supapă lăsată intenționat deschisă de Microsoft pentru viitoare upgrade-uri.

Pentru Microsoft este esențial ca utilizatorii să treacă în număr cât mai mare și cât mai repede posibil la Windows 10. Noul model de business pentru Windows presupune vânzarea de servicii și reclame, iar pentru asta ai nevoie de o bază cât mai mare de utilizatori. Terminarea perioadei de upgrade gratuită ar putea reprezenta un impediment în planurile Microsoft, pentru că ar aduce după ea o scădere a ratei de upgrade.

Target-ul Microsoft este de 1 miliard de utilizatori de Windows 10 în primii doi ani de la lansare. În acest moment, la aproape 10 luni de când a fost lansat, Windows 10 este folosit pe 300 milioane de dispozitive.

Ar putea aduce al doilea an, în care update-ul nu mai este gratuit, un număr mai mare de adepți? Puțin probabil. De aceea, Microsoft are nevoie de o supapă. Mai are, de asemenea, nevoie să pună pe roate ecosistemul de aplicații native și să iasă mai repede cu un smartphone competitiv din toate punctele de vedere.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10