Windows 10 va securiza automat calculatoarele atunci când nu sunt folosite

Windows 10 va securiza automat calculatoarele atunci când nu sunt folosite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 ian 2017

Microsoft testează în prezent o facilitate care are rolul de a crește securitatea datelor prin blocarea automată a accesului la un PC care nu este folosit o anumită perioadă de timp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Windows 10 va împrumuta în curând o nouă facilitate de la smartphone-uri, pentru a o oferi utilizatorilor de PC. Este vorba de blocarea automată a PC-urilor după un anumit timp în care nu au fost folosite.

În prezent, blocarea sau delogarea utilizatorilor de Windows se poate realiza fie prin comanda expresă a utilizatorilor (folosind combinația de taste Win + L), fie prin configurarea avansată a profilurilor de consum, unde se poate stabili un anumit interval de timp de nefolosire după care utilizatorul să fie delogat.

Microsoft vrea să simplifice și să automatizeze acest proces de care poate depinde securitatea datelor. Un calculator lăsat deschis și nesupravegheat este o victimă facilă pentru persoanele neautorizate.

Cum și de ce (încă) poate fi instalat gratuit Windows 10 CITEȘTE ȘI Cum și de ce (încă) poate fi instalat gratuit Windows 10

Astfel, Microsoft testează în prezent o facilitate care va deloga automat utilizatorul care pleacă de la PC, blocând accesul persoanelor neautorizate.

Nu este clar deocamdată cum procedează Microsoft pentru a realiza acest lucru. Cea mai simplă modalitate, accesibilă oricărui PC, este contorizarea perioadei de inactivitate mouse-ului și tastaturii.

Pentru calculatoarele dotate cu camere video certificare Windows Hello, acest lucru s-ar putea face prin recunoașterea facială. Windows Hello este tehnologia de recunoaștere biometrică implementată de Microsoft în Windows 10, care poate autentifica utilizatorii pe baza amprentelor, recunoașterii faciale sau a irisului.

În mod ironic, în cadrul Microsoft noua facilitate de blocare automată a PC-urilor este numită Windows Goodbye. Aceasta urmează a deveni disponibilă utilizatorilor în luna aprilie, atunci când va fi lansată prima actualizare majoră de anul acesta, Windows 10 Creators Update.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10