Windows 11 a ajuns online, înainte de lansarea oficială

Windows 11 a ajuns online, înainte de lansarea oficială
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 iun 2021

Microsoft nu a putut să păstreze secrete informațiile legate de viitoarea versiune de Windows, care a ajuns să fie disponibilă pe internet, cu doar opt zile înainte de prezentarea oficială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un build timpuriu de Windows 11 a ajuns pe internet cu puțin timp înainte ca Microsoft să realizeze prezentarea oficială, programată pentru 24 iunie, ocazie cu care pot fi văzute și primele capturi de ecran cu interfața viitorului sistem de operare.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Cele mai evidente schimbări vizuale par a fi la nivelul taskbar-ului. Pictogramele aplicațiilor nu mai sunt aliniate de la stânga la dreapta, ci au fost mutate pe centrul barei.

Meniul Start a fost și el simplificat și este acum afișat pe centrul ecranului. Acesta afișează cele mai recente aplicații și permite, ca și până acum, să fixeze aplicațiile preferate, pentru a le accesa rapid.

Pentru utilizatorii mai conservatorii, sistemul de operare va oferi opțiunea revenirii la vechea ordonare, cu pictogramele de pe taskbar și meniul Start aliniate de la stânga la dreapta.

Mai puțin evidente dar suficient de ușor de văzut în capturile de ecran sunt colțurile ferestrelor, care sunt, acum, ușor rotunjite.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Cu Windows 11, Microsoft readuce în actualitate și widget-urile, la care a renunțat cu ani în urmă. Prin intermediul acestora, utilizatorii pot afișa, direct pe desktop, aunmite informații, precum vremea și știrile.

Dincolo de interfața grafică, care este preluată de la Windows 10X, sistem de operare la care Microsoft a renunțat, în cele din urmă, nu par să existe schimbări esențiale la nivelul sistemului de operare.

Mia multă lumină privind noul Windows se va face pe 24 iunie, când va fi prezentat oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 11
microsoft