Windows 11 va fi disponibil, prin upgrade, pe toate dispozitivele eligibile mai devreme decât se planificase

Windows 11 va fi disponibil, prin upgrade, pe toate dispozitivele eligibile mai devreme decât se planificase
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2022

Upgrade-ul la sistemul de operare Windows 11 va deveni disponibil pentru toate dispozitivele eligibile, înaintea termenului planificat inițial, respectiv jumătatea anului 2022, a anunțat Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform companiei producătoare, în prezent, Windows se află pe mai mult de 1,4 miliarde de dispozitive active pe lună, timpul total petrecut în acest sistem de operare fiind în creștere cu 10% față de nivelurile de dinainte de pandemie, scrie Agerpres.

FOTO Val de peste 100.000 de SMS-uri cu linkuri infectate. Trei sferturi dintre mesajele din ianuarie țintesc România CITEȘTE ȘI FOTO Val de peste 100.000 de SMS-uri cu linkuri infectate. Trei sferturi dintre mesajele din ianuarie țintesc România

Cercetările efectuate de Microsoft arată o creștere cu aproape 50% a numărului de persoane care intenționează să utilizeze computerul pentru a lucra, pentru gaming sau pentru a crea conținut. În acest context, o analiză realizată de Canalys arată că livrările globale de PC-uri au depășit 340 de milioane de unități, în 2021, în creștere cu 27% față de anul 2019.

"Încă din luna octombrie, de la lansarea Windows 11, Microsoft a observat o cerere solidă pentru Windows 11, oamenii acceptând să facă upgrade la acest nou sistem de operare într-un ritm de două ori mai rapid decât în cazul Windows 10. De asemenea, dintre toate versiunile de până acum, Windows 11 este produsul care a obținut cele mai înalte scoruri de calitate și satisfacție. Calitatea produsului a fost un aspect asupra căruia s-a pus un foarte mare accent și a fost adoptată o abordare treptată a modului în care a fost implementat upgrade-ul. Așadar, compania este încântată să anunțe că upgrade-ul la Windows 11 va deveni disponibil pentru toate dispozitivele eligibile, înaintea termenului planificat inițial (jumătatea anului 2022). Windows 11 generează o interacțiune sporită, oamenii petrecând cu 40% mai mult timp în fața computerelor pe care rulează acest sistem de operare decât în fața celor pe care rulează Windows 10", notează Microsoft.

Datele centralizate de gigantul american arată că Windows 11 contribuie la creșterea de trei ori a traficului înregistrat în noul Microsoft Store, iar în ultimii doi ani Windows a înregistrat o creștere de șase ori a numărului de persoane care folosesc aplicații de comunicare și colaborare, precum: Cisco WebEx, Slack, Microsoft Teams și Zoom.

De asemenea, de la începutul pandemiei, numărul persoanelor care au făcut streaming pe platforme ca Hulu, Netflix și YouTube, utilizând Windows, a crescut cu 70%, iar numărul minutelor petrecute cu activități de gaming a crescut cu peste 35%. În prezent, numărul gamerilor este egal cu cel al oamenilor care se uită la televizor.

În plus, față de acum doi ani, utilizarea soluțiilor de telemedicină a crescut de trei ori, în timp ce numărul de persoane care au făcut achiziții online, dar au ridicat produsele din magazin, a crescut cu peste 500%. "Cu Windows, de două ori mai mulți utilizatori își folosesc computerul pentru a face cumpărături, petrecând cu 40% mai mult timp în magazine virtuale. Chiar dacă începem, din nou, să ne ocupăm de unele dintre aceste sarcini în persoană, fizic, tendințele arată că nu vom renunța complet la comoditatea pe care ne-o oferă mediul online", se precizează în comunicatul citat.

Microsoft anunță, totodată, că va îmbunătăți Windows, iar în februarie vor apărea noi funcții care vor genera noi experiențe de utilizare a Windows și care includ o previzualizare publică a modului în care pot fi utilizate aplicațiile AndroidTM pe Windows 11, prin intermediul Microsoft Store și al parteneriatelor companiei cu Amazon și Intel.

Sistemul de operare Windows 11 a devenit disponibil la nivel global din data de 5 octombrie 2021, printr-un upgrade gratuit pe computerele Windows 10 eligibile și pe computerele noi care au Windows 11 pre-instalat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 11
microsoft