Zoom Video acceptă să plătească 85 de milioane de dolari pentru închiderea unui litigiu privind încălcarea confidențialității datelor utilizatorilor

Zoom Video acceptă să plătească 85 de milioane de dolari pentru închiderea unui litigiu privind încălcarea confidențialității datelor utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2021

Zoom Video Communications a acceptat să plătească 85 de milioane de dolari și îmbunătățirea practicilor sale de securitate, pentru închiderea unui litigiu în care compania era acuzată de încălcarea confidențialității datelor utilizatorilor prin punerea lor la dispoziția Facebook, Google și LinkdIn și permiterea perturbării ședințelor de pe platforma sa de către hackeri, într-o practică numită Zoombombing, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul convenit este preliminar și necesită aprobarea judecătoarei districtuale Lucy Koh, din San Jose, California, scrie News.ro.

Compania chineză OnePlus a crescut cu 257% în prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI Compania chineză OnePlus a crescut cu 257% în prima jumătate a anului

Abonații participanți la procesul colectiv vor avea dreptul să primească înapoi 15% din abonamentele lor sau 25 de dolari, în funcție de care sumă este mai mar în timp ce alții vor primi până la 15 dolari.

Zoom a acceptat măsurile de securitate, inclusiv avertizarea utilizatorilor atunci când gazdele întâlnirilor sau alți participanți utilizează aplicații de la terți la întâlniri și pentru a oferi angajaților instruire specializată în privința confidențialității și a prelucrării datelor.

Compania cu sediul în San Jose a negat săvârșirea faptelor greșite atunci când a acceptat acordul.

Acordul de sâmbătă a venit după ce Koh, pe 11 martie, a permis reclamanților să depună plângeri pe bază de contract.

LinkedIn își va lăsa angajații să lucreze de acasă CITEȘTE ȘI LinkedIn își va lăsa angajații să lucreze de acasă

Deși Zoom a adunat aproximativ 1,3 miliarde de dolari sub formă de abonamente la întâlnirile Zoom, avocații reclamanților au considerat rezonabilă soluționarea de 85 de milioane de dolari, având în vedere riscurile litigiului. Ei intenționează să obțină până la 21,25 milioane de dolari sub formă de comisioane legale.

Zoombombing este o practică prin care persoanele din afară deturnează întâlnirile Zoom și afișează pornografie, folosesc un limbaj rasist sau postează alt conținut deranjant.

viewscnt
Afla mai multe despre
zoom video
facebook