JLL va administra complexul de birouri SWAN Office&Technology Park

Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 5 ian 2017

Compania de consultanță imobiliară JLL va administra complexul de birouri SWAN Office&Technology Park, din nordul Bucureștiului, inaugurat în 2011 ca parte a noii zone de birouri Pipera, și aflat de anul trecut în proprietatea Smartown Investments, controlată de o firmă înregistrată în Cipru, Topmost Investments Limited.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, JLL se va ocupa de relația dintre proprietar, chiriași și subcontractori și va asigura servicii extinse de management operațional, inclusiv prin adoptarea unor măsuri pentru o administrare cât mai eficientă a costurilor de întreținere.

”Acesta este al doilea contract câștigat de Departamentul de Property Management al JLL în ultimele 4 luni. Cu acest contract, portofoliul administrat de JLL în România depășește 200.000 de metri pătrați”, a declarat Mariana Stamate, șeful departamentului de property management al JLL Romania.

Swan are o suprafață totală de 29.124 metri pătrați de spații de birouri și comerciale în 3 clădiri, iar printre principalii chiriași se numără Dante International, Flanco Retail, Fashion Days, Mercedes-Benz, Tecnoservice, BIC, Renovatio etc.

Guvernul Grindeanu își propune să modifice Codul Fiscal până la 1 februarie și să adopte noi prevederi privind comisioanele bancare CITEȘTE ȘI Guvernul Grindeanu își propune să modifice Codul Fiscal până la 1 februarie și să adopte noi prevederi privind comisioanele bancare

Complexul a fost dezvoltat de fondul de investiții Chayton Capital LLP în urma unei investiții de peste 50 milioane de euro și a fost livrat în 2011, .

Ulterior, în 2013, Swan a intrat în insolvență, iar anul trecut administratorul judiciar l-a vândut către Smartown Investments, cu 30 milioane euro, cu 12 milioane euro sub prețul cerut în urmă cu 3 ani.

JLL administrează în prezent proprietăți imobiliare totalizând peste 200.000 mp, respectiv parcul comercial Colosseum din cartierul bucurestean Chitila, centrul comercial Liberty Center, clădirea de birouri Green Gate din apropiere de Marriott, precum și nouă proprietăți industriale

Complexul a avut la momentul lansării un grad de ocupare de doar circa 35%, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care dezvoltatorul, care contractase credite bancare, a intrat în insolvență.

JLL va administra complexul de birouri SWAN Office&Technology Park

viewscnt
Afla mai multe despre
swan
pipera
birouri