Jocul de fotbal fantasy Sorare obține o finanțare record de aproape 700 milioane dolari și devine unicorn

Jocul de fotbal fantasy Sorare obține o finanțare record de aproape 700 milioane dolari și devine unicorn
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 sep 2021

Startup-ul francez Sorare, operatorul jocului online de fotbal fantezist cu același nume, a atras o finanțare de aproape 700 milioane de dolari, cea mai mare investiție de până acum într-un startup tech din Franța și una dintre cele mai mari din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Platforma Sorare, bazată pe tehnologia blockchain, a fost fondată de antreprenorii Nicolas Julia și Adrien Montfort în 2018. Utilizatorii își pot crea propriile echipe virtuale de fotbal și pot colecționa sau tranzacționa cartonașe digitale cu jucători, licențiate de cluburi de fotbal partenere.

Cartonașele cu jucători sunt tranzacționate sub formă de NFT-uri (non-fungible tokens), un tip de criptoactive unice, validate în blockchain. De la începutul anului, pe platformă au fost înregistrate tranzacții cu cartonașe NFT în valoare de 150 milioane de dolari. Cel mai scump cartonaș, reprezentându-l pe Cristiano Ronaldo, a fost vândut cu peste 254.000 de euro.

Fintech-ul iBanFirst are deja 60 de clienți în România și speră să atragă 750 de companii pe platformă până la finalul anului viitor: Lucrurile se mișcă mai repede decât în alte piețe în care activăm CITEȘTE ȘI Fintech-ul iBanFirst are deja 60 de clienți în România și speră să atragă 750 de companii pe platformă până la finalul anului viitor: Lucrurile se mișcă mai repede decât în alte piețe în care activăm

Sorare a strâns 680 milioane de dolari într-o rundă de finanțare de Serie B, cea mai mare finanțare obținută până în prezent de un startup francez din tehnologie și cea mai mare investiție într-un startup din Europa pentru o rundă de tip Serie B.

Platforma franceză este evaluată la 4,3 miliarde de dolari post-investiție, Sorare intrând, astfel, în “clubul” unicornilor, format din companii private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari.

Runda de finanțare a fost condusă de SoftBank, cu participarea fondurilor de investiții Atomico, Bessemer Ventures, Liontree și Accel, printre altele, precum și a mai multor business angels, printre care cofondatorul Reddit, Alexis Ohanian și jucătorii de fotbal Gerard Piqué, Rio Ferdinand, Antoine Griezmann și César Azpilicueta.

Fondurile obținute vor fi investite în creșterea numărului de angajați și a cluburilor de fotbal partenere, precum și pentru lansarea versiunii pentru mobil a jocului și extinderea platformei cu alte sporturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorare
fotbal fantezist
fotbal fantasy
finantare
unicorn
softbank
cartonase nft jucatori
investitie