Luptă pentru autorizare rapidă a vaccinului - Și Pfizer/BioNTech solicită autorizarea condiționată în UE, după rivalul Moderna

Luptă pentru autorizare rapidă a vaccinului - Și Pfizer/BioNTech solicită autorizarea condiționată în UE, după rivalul Moderna
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2020

Alianța Pfizer/BioNTech a anunțat că a depus o cerere de autorizare condiționată a vaccinului său - BNT162b2 - împotriva covid-19 în Uniunea Europeană, la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), exprimându-și speranța distriburii vaccinului până la sfârșitul lunii, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererea oficială a fost depusă la EMA luni, a anunțat într-un comunicat compania germană BioNTech, asociată cu laboratorul american Pfizer, după ce rezultatele testelor clinice la scară mare au arătat o eficiență de 95% a vaccinului lor, arată news.ro.

Alianța a depus deja astfel de cereri în Statele Unite și Marea Britanie.

FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman CITEȘTE ȘI FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman

”Știm de la începutul acestei călătorii că pacienții așteaptă și suntem pregătiți să expediem doze de vaccin împotriva covid-19 imediat ce ne-o va permite autorizarea”, a anunțat într-un comunicat CEO-ul Pfizer Albert Bourla.

Alianța se află în concurență cu firma americană Moderna, care a anunțat luni că a cerut atât EMA, cât și FDA, autorizarea de urgență a vaccinului său.

EMA, cu sediul la Amsterdam, a anunțat că ar putea evalua vaccinul BioNTech-Pfizer până cel mai târziu la 29 decembrie, iar vaccinul Moderna până la 12 ianuarie, scrie Deutsche Welle.

Vaccinul Moderna poate fi păstrat la o temperatură de minus 20 de grade Celsius, în timp ce vaccinul Pfizer se păstrează de minus 70 de grade Celsius.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
pfizer
moderna