Adevinta obține și ultima aprobare pentru preluarea diviziei de anunțuri de la eBay. Compania norvegiană devine cel mai mare jucător pe piața de profil

Adevinta obține și ultima aprobare pentru preluarea diviziei de anunțuri de la eBay. Compania norvegiană devine cel mai mare jucător pe piața de profil
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 iun 2021
Tranzacția prin care grupul norvegian Adevinta preia divizia de anunțuri a eBay a primit aprobarea finală de la autoritățile de reglementare. Adevinta a concurat cu Naspers pentru divizia eBay.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 

În funcție de prețul curent al acțiunilor Adevinta, tranzacția este evaluată la aproximativ 13 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Disney Plus nu are în plan să afișeze reclame CITEȘTE ȘI Disney Plus nu are în plan să afișeze reclame

Adevinta a primit acum și ultima aprobare necesară finalizării tranzacției, după ce autoritatea antitrust din Austria a acceptat măsurile propuse pentru a înlătura îngrijorile legate de o eventuală limitare a concurenței pe piața locală de profil. 

eBay, care va deveni principalul acționar al Adevinta în urma tranzacției, cu o participație de 44% și 33% din drepturile de vot, s-a angajat să își reducă deținerea la compania norvegiană până la cel puțin 33% în următoarele 18 luni.

Angajamentul elimină ultimul obstacol pentru finalizarea tranzacției, estimată pentru finele săptămânii următoare. Anterior, Adevinta și eBay au agreat să renunțe la platformele Shpock și Gumtree în Marea Britanie pentru a obține aprobarea autorității de reglementare din această țară.

Acțiunile companiei norvegiene s-au apreciat cu 2% pe bursa de la Olso în urma anunțului.

Preluarea eBay Classifieds propulsează Adevinta pe primul loc în topul celor mai mari jucători din sectorul anunțurilor online la nivel global, cu operațiuni în 20 de țări și un portofoliu format din peste 35 de mărci și website-uri.

Adevinta a concurat pentru divizia eBay cu grupul sud-african Naspers, acționarul majoritar al eMAG și OLX, precum și cu un consorțiu format din fondurile de private equity Blackstone, Permira și Hellman & Friedman, oferta companiei norvegiene fiind preferată datorită componentei de acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
ebay
ebay classifieds
anunturi online
adevinta
naspers
tranzactie