Amazon simplifică modalitatea prin care utilizatorii se pot dezabona la serviciul Prime, la presiunea Comisiei Europene

Amazon simplifică modalitatea prin care utilizatorii se pot dezabona la serviciul Prime, la presiunea Comisiei Europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2022

Gigantul american de vânzări cu amănuntul online Amazon a simplificat modalitatea prin care utilizatorii se pot dezabona de la serviciul Prime, care le asigură expedieri mai rapide, prin doar două clickuri, la presiunea Comisiei Europene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Organizația Europeană a Consumatorilor (BEUC), Consiliul Norvegian al Consumatorilor și Dialogul Transatlantic al Consumatorilor și-au prezentat nemulțumirile executivului UE în aprilie anul trecut. Ei au spus atunci că utilizatorii sunt nevoiți să treacă prin numeroase obstacole, cum ar fi meniuri de navigare complicate, formulare distorsionate și alegeri confuze, pentru a se dezabona de la Amazon Prime.

LISTA Cei mai bogați miliardari “au pierdut” 1,4 trilioane de dolari, cel mai abrupt declin semestrial înregistrat vreodată de clasa miliardară globală CITEȘTE ȘI LISTA Cei mai bogați miliardari “au pierdut” 1,4 trilioane de dolari, cel mai abrupt declin semestrial înregistrat vreodată de clasa miliardară globală

Compania va permite acum utilizatorilor să se dezaboneze de la Amazon Prime cu două clicuri, printr-un ”buton de anulare” proeminent și clar, potrivit Comisiei Europene, scrie News.ro.

Modificările se vor aplica pentru toate site-urile web ale UE și pentru dispozitivele desktop, mobile și tablete, cu efect imediat.

"Consumatorii trebuie să-și poată exercita drepturile fără nicio presiune din partea platformelor. Un lucru este clar: designul manipulativ sau modelele întunecate trebuie interzise", a declarat comisarul pentru justiție, Didier Reynders, într-un comunicat.

Amazon a spus: ”Prin proiectare, facem clar și simplu pentru clienți să se înscrie sau să-și anuleze abonamentul Prime. Ascultăm în mod continuu feedback-ul și căutăm modalități de a îmbunătăți experiența clienților, așa cum facem aici în urma unui dialog constructiv cu Comisia Europeană."

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
prime