BBC a lansat un joc cu scopul de a învăța tinerii să recunoască știrile false

BBC a lansat un joc cu scopul de a învăța tinerii să recunoască știrile false
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2018

BBC a lansat un joc interactiv, BBC iReporter, care are scopul de a învăța tinerii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani să recunoască știrile false, scrie bbc.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Prin acest joc, tinerii joacă rolul unor jurnaliști din redacția BBC, scrie News.ro.

Jocul, creat de Aardman Animations, provoacă tinerii să ia propriile decizii în privința surselor, declarațiilor politice, comentariilor din social media și fotografiilor publicate în mediul online care ar trebui să fie crezute.

Jucătorii decid ce date ar trebui publicate, ce date ar trebui să fie verificate și ce date ar trebui eliminate.

Cod galben de ploi în vestul țării și lapoviță și ninsoare în jumătatea de nord a Moldovei și în zona Carpaților Orientali, începând de sâmbătă CITEȘTE ȘI Cod galben de ploi în vestul țării și lapoviță și ninsoare în jumătatea de nord a Moldovei și în zona Carpaților Orientali, începând de sâmbătă

Acest joc face parte din inițiativa mai largă a BBC de a ajuta tinerii să identifice informațiile false, oferindu-le resurse elevilor și profesorilor pe care să le folosească în sălile de curs în acest sens, în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Din inițiativa BBC fac parte sfaturi pentru identificarea informațiilor false din platformele de socializare, precum și planuri pentru cursuri dedicate profesorilor, care să le prezinte elevilor în școli.

BBC a realizat un parteneriat cu Centre for Argument Technology la Universitatea din Dundee pentru a crea „Evidence Toolkit" – un program dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

„Evidence Toolkit" combină algoritmi complecși și materiale de arhivă din programul „Moral Maze” al BBC Radio 4, pentru a ajuta studenții să identifice afirmații și raționamentul din orice știre și cum sunt conectate cele două elemente.

John Lawrence, principalul dezvoltator al proiectului, a explicat: „Toolkit folosește tehnici de inteligență artificială pentru căutarea raționamentului. Aceasta este prima dată când AI (inteligența artificială, n.r.) este folosită în a înțelege raționamentul știrilor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bbc. stiri false
joc