China retrage acreditările pentru trei jurnaliști de la The Wall Street Journal după un titlu controversat

China retrage acreditările pentru trei jurnaliști de la The Wall Street Journal după un titlu controversat
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2020

Guvernul chinez a anunțat miercuri că retrage acreditările de presă pentru trei jurnaliști de la The Wall Street Journal (WSJ) din cauza unui titlu apărut în cotidianul american pe care Beijingul îl consideră drept rasist, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al Afacerilor externe, Geng Shuang, a explicat presei că titlul editorialului publicat pe 3 februrie ("China este cu adevărat omul bolnav al Asiei") era "discriminatoriu" și "senzaționalist". El a reproșat WSJ că nu și-a prezentat scuzele cerute de Beijing, scrie News.ro.

Josh Chin, Chao Deng, ambii cetățeni americani și australianul Philip Wen au fost rugați să părăsească țara în cinci zile, potrivit WSJ.

VIDEO Tarom a început curățenia. A adus prima nouă aeronavă ATR CITEȘTE ȘI VIDEO Tarom a început curățenia. A adus prima nouă aeronavă ATR

Oficialii chinezi au anunțat miercuri că se opun cu fermitate noilor reguli impuse de SUA împotriva a cinci entități mediatice controlate de guvernul și Partidul Comunist chinez, caracterizându-le "inacceptabile", potrivit AFP.

"SUA s-au lăudat întotdeauna cu libertate presei. Dar se amestecă în buna funcționare a mass-media chineze din SUA și le perturbă activitatea", a afirmat Geng Shuang. "Ne rezervăm dreptul de a da replica (SUA) în cadrul acestui caz", a spus el.

Cele cinci grupuri media, agenția de presă Xinhua, televiziunea publică anglofonă CGTN, China Radio, China Daily și Cotidianul Poporului, vor fi nevoite să obțină aprobarea departamentului de Stat american pentru a cumpăra proprietăți în SUA. 

viewscnt
Afla mai multe despre
the wall street journal
china
sua
titlu